Etusivu > Hautausmaat > Honkanummi >

Muistomerkit

Muistomerkit

Muistomerkkien hoito kuuluu omaisille. Jos hautamuistomerkki on vaarassa kaatua tai sen perustukset ovat pettäneet, se voidaan laskea hallitusti maahan kunnes tarvittavat korjaustoimet on tehty.

Kattavat ohjeet hautamuistomerkkien asennuksesta löydät Helsingin seurakuntayhtymän hautamuistomerkkiohjeistuksesta.

Vaaralliset hautamuistomerkit

Ajan kuluessa hautamuistomerkki voi eri syistä vinoutua ja muuttua vaaralliseksi omaisille ja työntekijöille. Hautamuistomerkin vinoutuessa on se hautaoikeuden haltijan tai omaisten toimesta suoristettava niin, ettei se aiheuta vaaraa.

Hautausmaiden henkilökunta seuraa säännöllisesti hautamuistomerkkien vaarallisuutta. Vinossa olevat ja vaarallisesti pystytetyt hautakivet valokuvataan ja haudan haltijaa pyritään tiedottamaan asiasta kirjeitse ja haudalle asetettavilla ilmoituksilla. Välitöntä vaaraa aiheuttavissa tapauksissa vaarallinen muistomerkki voidaan esim. asettaa makaavaan asentoon pohjakiven päälle kunnes korjaustoimet on suoritettu.

Muistomerkin oikaisutyön voi tilata yksityiseltä kiviliikkeeltä tai hautausmaan toimistolta (p. 09 2340 2900). Tilauksia vuodelle 2017 ei oteta enää vastaan. Kesällä 2018 suoritettavia oikaisua voi tilata kevättalvella.Korttelikartta

Omaisten hiljentymispaikka

Muistomerkit 40X korttelissa

Kortteli 61 tuhkan sirottelualue