Etusivu > Hautausmaat > Honkanummi > Hautojen hoito >

Hoitosopimukset

Erilliset hoitosopimukset

Hautainhoitorahasto myy kukkahoitoja 1, 5 tai 10 vuodeksi, ruohohoitoja 1, 5, 10 tai 25 vuodeksi sekä perennahoitoja 5 ja 10 vuodeksi. Haudan hallinta-ajan tulee olla voimassa vähintään hoitosopimuksen keston ajan. Hoitosopimuksesta voi sopia keskusrekisterin hautapalveluissa tai hautausmaan toimistossa.

Hoitosopimuksen hintaan vaikuttaa haluttu hoito, hoitosopimuksen pituus sekä haudan koko. Tarkemmat hintatiedot löytyvät hoitohinnastostamme (2017) (pdf, 0.16 Mt)

Nurmenhoito

Honkanummen hautausmaalla ei ole hiekkapintaisia hautoja vaan haudat ovat ruohopeitteisiä. Omaiset voivat sopia nurmenhoidosta erillisellä ruohohoitosopimuksella. Ruohohoito tarkoittaa haudan ruohopeitteen säännöllistä leikkaamista, kastelua sekä lannoittamista.

Haudoilta, joissa ei ole ostettua hoitosopimusta, ei leikata nurmikkoa tai suoriteta muitakaan hoitotoimenpiteitä. Uusissa hautakortteleissa on nykyään hyvin usein perushoito, joka lunastetaan hautaoikeuden lunastuksen yhteydessä. Tällä tavalla hautakortteleiden yleisilme pysyy siistinä. Perushoidon lisäksi omaiset voivat ostaa haudalle kukka- tai perennahoidon.

Kukkahoidot

Kukkahoitoja myydään kesäkaudeksi, joka alkaa juhannuksesta ja päättyy syyskuun lopussa. Kukkahoidon voi tilata haudalle, jolla on voimassaoleva ruohohoidon sopimus.

Sopimushaudoille istutetuista kukista tulee vuosittain reklamaatioita. Reklamaatiot tulee tehdä kuluvan hoitokauden aikana. Jos valitus on aiheellinen, tilanne luonnollisesti korjataan. Pääasiassa omaiset eivät itse voi vaikuttaa kukkavalintoihin, vaan valinnan suorittaa ammattitaitoinen puutarhuri. Näin paikalliset olosuhteet ja kasvien sopivuus haudalle tulee parhaiten otettua huomioon.


Perennahoidot

Hautainhoitorahastosta saa myös perennahoitoja aina viideksi vuodeksi kerrallaan. Perennat ovat monivuotisia kasveja eikä niitä poisteta haudalta syksyisin. Perennahoidon ajan haudalla tulee olla erillinen ruohohoitosopimus vähintään perennahoidon ajan.

Perennahoito sisältää kasvien hankinnan, istutuksen sekä sopimuskauden aikaisen hoidon. Ellei kasvi lähde kasvamaan, se uusitaan. Puutarhuri valitsee kasvupaikalle parhaiten soveltuvan perennalajikkeen.

Tästä linkistä pääset perennaesitteeseen:

Perennat (pdf, 0.55 Mt)

Saatavilla olevat perennalajikkeet: