Etusivu >

Lapset ja perheet

Lapsi ja perhe

Kirkko Helsingissä tahtoo pienelle ja perheelle parasta.

Edistämme lapsen ruumiillista, henkistä ja hengellistä hyvinvointia arvostaen lasta Jumalan luomistyön ihmeenä. Tuemme lapsen omaa kasvua ja pidämme kastetta alkuna myönteiseen kristilliseen elämään.

Jeesuksen esimerkin mukaan etsimme ja toteutamme lapsen hyvää huomioiden nykyisen ymmärryksen lapsesta, elämästä ja uskosta.

Lapsella on oikeus olla täydesti lapsi!

Salaisuuksista ei ota selvää, vaikka niitä
nuuskitaan ja käännellään ja helistetään korvaa vasten.
Mutta mitä siitä, mennään mukana.
Näin ne ovat menneet entisetkin meikäläiset.
Pienelle minä haen kaiken hyvän
mikä ikinä on tarjolla.

Kaisa Raittila / Pienelle parasta

Lue lisää mm. ristiäisistä, lasten kasvatuksesta yms:

www.pienelleparasta.fi


Lapsivaikutusten arviointi kirkossa

Lapsi kirkossa

Perhekirkolla voi olla monenaisia nimiä, esimerkiksi Mukulamessu, Puuhamessu, vauvakirkko tai Meidän messu. Näissä tilaisuuksissa on tavallisesti otettu huomioon, että kirkkovieraista valtaosa on lapsiperheitä. Kirkkohetken sisältö ja kesto on suunniteltu heitä ajatellen. Perhemessussa lapsella on mahdollisuus vanhemman tai jonkun muun hänen kristillisestä kasvatuksesta huolehtivan konfirmoidun kirkon jäsenen kanssa osallistua ehtoolliselle. Pienet lapset voidaan myös siunata tai antaa pelkästään pala ehtoollisleipää.

Pyhäkoulu on lasten kirkkohetki, joka rakentuu Raamatun kertomusten, laulun, rukouksen ja vuorovaikutuksen ympärille. Pyhäkoulussa vapaaehtoiset pyhäkoulunopettajat antavat tukea ja kasvatusta seurakuntayhteyteen, sen jumalanpalveluselämään ja uskoon.


Katso oman alueesi toiminnasta lisätietoja seurakuntasi osiosta.

Kerhot

Perhekerhot ja avoimet päiväkerhot kutsuvat lapsia vanhempiensa ja hoitajiensa kanssa yhteiseen kirkkohetkeen sekä erilaisten teemojen ääreen yhteisen kokemisen ja tekemisen kautta. Samassa elämäntilanteessa olevat vanhemmat voivat jakaa kokemuksiaan, ajatuksiaan ja saada tukea.

Helsingin seurakunnat järjestävät iltapäiväkerhoja Helsingin kaupungin Perusopetuksen alaisuudessa 1-2 -luokkalaisille. Iltapäiväkerhossa lapsi voi viettää iltapäivänsä turvallisesti kavereiden ja ohjatun toiminnan parissa. Toiminnasta lisää opetusviraston sivuilta

Lisätietoa seurakuntien järjestämistä kerhoista.

Yhteystiedot

Seurakuntien talo
Kolmas linja 22 B, 00530 HELSINKI
Avoinna arkisin 8-16
(09) 23400

Kartta

Helsingin seurakuntien kirkkoherranvirastot

Lasten ja perheiden sivuja Helsingin seurakunnissa

Haaga

Herttoniemi

Kannelmäki


Kalenteri

tiistai 23.1.2018