Etusivu > Lapset ja perheet >

Lapsi kerhossa

Lapsi kerhossa

Perhekerho ja avoin päiväkerho

Perhekerhot ja avoimet päiväkerhot kutsuvat lapsia vanhempiensa ja hoitajiensa kanssa yhteiseen kirkkohetkeen sekä erilaisten teemojen ääreen yhteisen kokemisen ja tekemisen kautta. Samassa elämäntilanteessa olevat vanhemmat voivat jakaa kokemuksiaan, ajatuksiaan ja saada tukea.

Perhekerhoissa vanhemmat voivat olla osan ajasta omissa ryhmissään sillä aikaa kun lapset ovat lastenohjaajan turvallisessa hoidossa. Avoimessa päiväkerhossa lapset ja vanhemmat toimivat koko ajan yhdessä ja tällöin lapsi on koko ajan vanhemman tai hoitajansa vastuulla. Toiminta on avointa, eikä se edellytä ilmoittautumista.

Päiväkerho

Päiväkerho on 3-6-vuotiaiden säännöllistä ryhmätoimintaa, joka tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä. Lastenohjaajat toteuttavat kasvatustehtävää yhdessä vanhempien kanssa lapsen hyväksi. Päiväkerhot kokoontuvat tavallisesti 2-3 kertaa viikossa 2-3 tunnin ajaksi. Päiväkerhoista peritään kerhomaksu.

Päiväkerhopaikkaa voi tiedustella oman seurakunnan virastosta tai kerhopaikasta. Päiväkerhojen kokoontumispaikat ja -ajat löydät seurakuntien sivuilta.

Iltapäiväkerhot

Helsingin seurakunnat järjestävät iltapäiväkerhoja peruskoulun 1-2 -luokkalaisille. Iltapäiväkerhossa lapsi voi viettää iltapäivänsä turvallisesti kavereiden ja ohjatun toiminnan parissa

Helsingin seurakuntien iltapäiväkerhot ovat osa Helsingin kaupungin perusopetuslain mukaista koululaisten iltapäivätoimintaa.

Seurakuntien iltapäiväkerhossa lapsi tutustuu seurakuntaan ja saa kokemuksia hiljentymisestä sekä pyhän kohtaamisesta.

Seurakuntien iltapäiväkerho päättyy kello 16.00, jonka jälkeen joissain seurakunnissa lapsi voi osallistua seurakunnan omaan kerhotoimintaan erikseen sovitulla tavalla. Helsingin kaupunki vahvistaa iltapäiväkerhomaksun. Maksu on 80 euroa/kk. Elokuulta peritään puolet normaalista maksusta ja kesäkuun ajalta maksua ei peritä.

Lukuvuoden 2013-2014 toiminnan hakuaika on 24.3.–6.4.2014.

Katso seurakuntien iltapäiväkerhoja kartalla

Lue hausta lisää Helsingin opetusviraston sivuilta.

Katso oman alueesi kerhojen sijainti Helsingin kaupungin palvelukartasta.