Yhteisvastuukeräys 2016

Yhteisvastuun kotimainen keräyskohde vuonna 2016 on Suomen Partiolaisten valtakunnallinen, nuorten syrjäytymistä ehkäisevä hanke.

Ulkomainen kohde vuonna 2016 on Uganda, jossa tuetaan nuorten koulutusta ja toimeentuloa.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia käytetään Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. Tänä vuonna kohteena on Uganda. Varoilla tuetaan paikallisille nuorille sekä Kongon pakolaisille Rwamwanjan pakolaisleirille rakennettavaa ammattikoulua. Yhteensä pakolaisleirissä asuu noin 60 000 pakolaista, ja lisää saapuu noin 500 ihmistä viikossa.

Uganda kuuluu maailman köyhimpiin valtioihin. Vain 2 prosentilla kansalaisista on pääsy ammattikoulutukseen. Väestörakenne on maailman toiseksi nuorin. Keräyksen avulla tuetaan nuorten mahdollisuuksia opiskella ja tehdä töitä, ja annetaan toivoa tulevaisuuteen.

Kotimainen kohde on Suomen Partiolaisten valtakunnallinen Nuorten syrjäytymisen ehkäisy partion avulla -hanke, jossa tuetaan ja kehitetään partiotoimintaa, ja pyritään tavoittamaan uusia kohderyhmiä partiotoiminnan piiriin.

Tule mukaan Yhteisvastuun ja Kirkon ulkomaanavun talkooporukkaan kehittämään ja toteuttamaan tapahtumia Haagan seurakunnassa!

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:

Elisabeth Bariskin, diakoni p. 050 367 1224.

Löydä oma tapasi auttaa

Katso Yhteisvastuun nettisivuilta tietoa tavoista osallistua keräykseen, ja lue lisää keräyskohteista: yhteisvastuu.fi .