Yhteisvastuukeräys 2017

Yhteisvastuukeräys 2017 torjuu ihmiskauppaa

Suomessa vuoden 2017 keräysvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa.

Harmaan eri sävyt -hankkeen päätavoitteena on ehkäistä ihmiskauppaa ja hyväksikäyttöä tavoittamalla, tunnistamalla ja tukemalla virallisten tukijärjestelmien ulkopuolelle putoavia ihmiskaupan tai ihmiskaupan kaltaisten rikosten uhreja.

Keräysvaroin muun muassa kehitetään tukihenkilötoimintaa sekä etsivää työtä ympäristöissä, joissa haavoittuvuus on suurta ja hyväksikäytön riskit merkittäviä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Keräysvaroilla tuettava kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi.

Vuoden 2017 keräyksen kansainvälisenä esimerkkikohteena olevassa Lähi-Idässä avustustyön painopisteenä Jordaniassa ovat koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12-30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Lisätietoja: www.yhteisvastuu.fi


YHTEISVASTUUKERÄYS HERTTONIEMEN SEURAKUNNASSA

Tapahtumat

Löydät kaikki Yhteisvastuutapahtumamme Tapahtumakalenterista. Ihminen - ei myytävänä -kampanjaan voit tutustua TÄSTÄ

Katso myös video: TÄSTÄ


Tule mukaan!

Tarvitsemme apua paitsi Ihminen - ei myytävänä -kampanjassa myös esim. lipaskeräyksessä. Kaikki apu on tervetullutta! Jos haluat olla mukana, ota yhteyttä keräyspäälliköihin Jenniin tai Juusoon.

Yhteisvastuukeräyspäälliköt 2017

Jenni Kallio
Seurakuntapastori
Herttoniemen seurakunta
050 380 3455
jenni.h.kallio@evl.fi

Juha "Juuso" Perilä
Nuorisotyönohjaaja
Herttoniemen seurakunta
09 2340 3376 / 041 527 6061
juha.perila@evl.fi