Diakonia Kallion seurakunnassa

Kallion seurakunnan diakoniatyö toimii kristillisen uskon pohjalta yhteistyössä alueen asukkaiden ja eri toimijoiden kanssa edistääkseen lähimmäisenrakkautta, osallisuutta ja oikeudenmukaisuutta kotimaassa ja ulkomailla.

Diakoniatyö pyrkii olemaan aineellisen, henkisen ja hengellisen hädän ääripäässä ja tukemaan heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Avun antamisen rinnalla diakoniatyö pyrkii vaikuttamaan myös yhteiskunnallisessa keskustelussa siihen, ettei niin monen tarvitsisi turvautua tilapäiseen aineelliseen apuun.

Kallion alueyhteisössä diakonia toimii rohkaisemalla alueen ihmisiä käyttämään omia lahjojaan, voimavarojaan sekä aikaansa yhteisen hyvinvoinnin lisäämiseksi.

TALOUDELLINEN AVUSTAMINEN

Diakoninen avustaminen on toissijaista yhteiskunnan tuille. Hakemuksessa selvitetään, onko asiakas oikeutettu muihin hänelle mahdollisesti kuuluviin etuuksiin (mm. toimeentulotukeen). Avustukset harkitaan tapauskohtaisesti, jotta apu menisi sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Avustaminen tulee kysymykseen kriisitilanteissa ja se on kertaluonteista.

SIELUNHOITO

Kun tarvitset tukea vaikeassa elämäntilanteessa tai haluat puhua hengellisen elämän kysymyksistä, seurakuntamme papit ja diakoniatyöntekijät ovat käytettävissäsi. Syyllisyyteen voi vastaus olla rippi, jonka saat keltä tahansa papilta vaikkapa omasta seurakunnastasi.

P

Jätä rukouspyyntö jos haluat, että Sinun tai läheisesi tai jonkun Sinulle tärkeän asian puolesta rukoillaan joko messussa torstaisin klo 18 tai seurakunnan aamurukouspiirissä.

Ensiapua saat myös Palvelevasta puhelimesta, joka päivystää su-to klo 18-01, pe ja la 18-03 numerossa 01019 0071

Verkossa voit kysyä myös Nettipapilta tai Palvelevasta netistä osoitteesta www.palvelevanetti.fi

Perhe- ja parisuhdeasioissa voit ottaa yhteyttä Helsingin seurakuntayhtymän perheneuvontaan, Kallion seurakunnassa pastori Eeva-Liisa Hurmerinta

Solmuja parisuhteessa-neuvonta on parisuhdekeskus Kataja ry:ssä kehitetty menetelmä parisuhteen umpikujiin. Neuvontaa pariskunnille antaa Kallion seurakunnassa pastori ja Solmuja parisuhteessa-neuvoja Pauliina Lindfors puh. 050 4620 987.

Diakonian ajanvaraus

Maanantaina, tiistaina ja torstaina klo 9-10, keskiviikkona klo 12-13.

p. 09 2340 3618

Ajan voi myös tulla varaamaan yllämainittuina aikoina diakoniatyöntekijältä kirkkoherranvirastosta.

Tapaamiset sovittuina aikoina. Tiistaisin ja torstaisin klo 10-12 ja keskiviikkoisin klo 13-15 kirkkoherranvirastossa, Neljäs linja 18.