Etusivu > Seurakunnat > Kallion seurakunta > Toiminta >

Jumalanpalveluselämä

Jumalanpalveluselämä

Arjen vastapainoksi ihminen kaipaa pyhän kosketusta ja yhteyttä toisten kristittyjen kanssa. Jokainen jumalanpalvelus on Jumalan läsnäolon juhla. Sen voima perustuu Jeesuksen lupaukseen:" Missä kaksi tai kolme on koolla hänen nimessään, siellä hän itse on heidän keskellään" (Matt.18:20).

Jumalanpalveluksen keskeinen sisältö syntyy ehtoollisen vietosta, Raamatun lukemisesta, saarnasta, rukouksesta sekä yhteisestä laulamisesta ja musiikista.

Seurakuntalaiset voivat palvella messussa tekstinlukijoina, ehtoollisavustajina ja esirukousavustajina sekä kirkkokahvien järjestäjinä. Mikäli haluat olla mukana toteuttamassa tulevia messuja, ota yhteyttä messun toimittajiin tai kirkkoherranvirastoon, kallio.srk(at)evl.fi tai 09 2340 3600.

Jumalanpalvelukset Kallion seurakunnassa

Kallion kirkko

Messu sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä klo 10.Kallion seurakunnan jumalanpalvelukset ovat pääsääntöisesti ehtoollisjumalanpalveluksia eli messuja. Kuorot ja lauluyhtyeet tuovat säännöllisesti oman juhlavan osansa messuihin. Sunnuntaisin messun jälkeen juodaan kirkkokahvit Kappelisalissa.

Wähäväkisten juhlaveisuu ja Herran pyhä ehtoollinen puutteenalaisille tiistaisin kerran kuussa. Ennen messua klo 17 alkaen pidetään avoimet harjoitukset, jonne voi tulla laulamaan ja musisoimaan jo etukäteen. Lisäksi tarvitaan vapaaehtoisia keräämään kolehti, lukemaan tekstejä ja avustamaan ehtoollisella. Messun jälkeen iltatee ja jatkot Kappelisalissa. Messu toteutetaan vapaaehtoisten, Herättäjä-Yhdistyksen ja Kallion seurakunnan yhteisvoimin. Lisätietoja Mari Mattsson, p. 050 380 3285.

Keskiaikainen hiljainen rukouslaulumessu keskiviikkoisin klo 18. Anima mea -esilauluryhmää johtavat Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen.

Kivimessu torstaisin klo 18. Vierivä kivi ei sammaloidu - ethän sinäkään? Tule tuulettamaan ajatuksiasi ja hakemaan uusia eväitä arkeen sanan, rukouksen, musiikin ja ehtoollisen kautta.

Pop up -messukuoro kokoontuu harjoittelemaan messun virsiä ja lauluja klo 17 alkaen kanttori Tommi Niskalan johdolla ja messubändin säestyksellä. Jos haluat tulla mukaan tekemään messua yhdessä (esirukous, ehtoollisavustus, tekstinluku), niin ota yhteyttä pastori Mari Mattssoniin, p. 050 380 3285. Messun jälkeen iltatee Kappelisalissa.

Iltaehtoollinen perjantaisin klo 18. Rovasti Veli-Matti Hynninen. Raamatunluku klo 16. Teejatkot.

Joka arkipäivä klo 7.30 Aamurukous, klo 12 Päivärukous, klo 16 Päivän raamatunluku klo 18 Arki-illan ehtoollinen. Pappi paikalla arkisin klo 16-19. Lauantaisin aamurukous klo 9.

Ekumeenisten karmeliittojen messu lauantaisin klo 18 kerran kuussa. Kontemplatiivinen messu etenee rauhallisesti sisältäen muutamia pidempiä hiljaisia jaksoja. Kirkkoon voi tulla hiljentymään jo puoli tuntia ennen alkua. Avilan Teresan ja hänen nunniensa tekemät laulelmat saattelevat messun mietiskelevään henkeen. Messun jälkeen on mahdollisuus tavata tilaisuudet järjestävän Ekumeenisen Karmeliittayhteisön jäseniä teekupin ääressä.

Ehtookellot -messu lauantaisin klo 17 n. kerran kuussa. Messu alkaa hiljentymisellä ja musiikin kuuntelulla ja päättyy klo 18 ehtookellojen soittoon. Musiikista vastaa yhdessä kuoron kanssa Juha ja Inna Vintturi.

Lisätietoja jumalanpalveluselämästä antaa rovasti Riitta Männistö, p. 09 2340 3633 tai riitta.mannisto@evl.fi


Alppilan kirkko


Messu sunnuntaisin klo 16
ja kirkkokahvit messun jälkeen. Lisätietoja pastorit Petri Patronen, petri.patronen@evl.fi 09 2340 3674 ja Pauliina Lindfors, pauliina.lindfors@evl.fi tai p. 09 2340 3603.

Iltamessu kaikenikäisille kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona Alppilan kirkon kappelissa klo 18. 1.2 Kynttiläkirkko, 1.3 Tuhkakeskiviikon kirkko, 5.4 Virvon varvon- kirkko ja 3.5 Äitikirkko. Ennen jokaista iltamessua rakennamme kappelin seinille taidenäyttelyn, jota ihailemme messun ajan. Tuo mukanasi illan aiheeseen liittyvä oma työ tai maalaa kirkolla ennen messua. Lapsille oma kirkkovihko muistoksi. Mukana lastenohjaaja Tuulikki Karu, pappi Pauliina Lindfors ja muusikko Kaisa Valve.

Pieni hartaushetki torstaisin 19.1, 16.2, 16.3, 20.4 ja 18.5 klo 12 Alppilan kirkon kappelissa. Hartauteen ovat kaikki tervetulleita, mutta ennen sitä voit halutessasi osallistua avoimeen neulepiiriin Alppilan kirkon ala-aulassa klo: 11-11.45. Molemmissa mukana pastori Pauliina Lindfors.

Vapaaehtoiseksi messuihin?

Messussa toimii vapaaehtoisia monenlaisissa tehtävissä. Kirkkokahvien tarjoilusta huolehtivat vapaaehtoiset Kahvi-Kaisat. Jos haluaisit olla mukana tarjoilemassa tai osallistua leipomistalkoisiin, tervetuloa joukkoon! Lisätietoja pastori Riitta Männistö, p. 09 2340 3633.

Erityismessut Alppilan kirkossa:

Sateenkaarimessu
Kuukauden viimeinen lauantai klo 17.

Kiinankielinen jumalanpalvelus Sunnuntaisin klo 13

Unkarinkielinen jumalanpalvelus
Kuukauden 1. sunnuntaina klo 14

Vironkielinen jumalanpalvelus
Kuukauden 3. sunnuntaina klo 11