Etusivu > Seurakunnat > Kallion seurakunta > Toiminta >

Ystävyysseurakunnat

Ystävyysseurakuntatyö

Kallion ja Alppilan seurakuntien yhdistyttyä vuoden 2011 alussa uudella Kallion seurakunnalla on kolme ulkomaista ystävyysseurakuntaa.

Jo vuonna 1986 solmittiin ystävyysseurakuntasopimus entisen Alppilan seurakunnan ja Budapestissa sijaitsevan luterilaisen Csepelin seurakunnan kanssa. Myöhemmin sopimuksen piiriin liittyi Romanian unkarilaisalueella toimiva Bácsfalun seurakunta. Kolmas ystävyysseurakuntamme on Kallion pitkäaikainen kumppani Budafokin seurakunta Budapestissa. Suomessa näiden ystävysseurakuntien joukkoon kuluu virallisesti myös Juankosken seurakunta.

Unkarin lisäksi Kallion seurakunnalla on ollut epävirallista ystävyysseurakuntatoimintaa myös Viron kirkon seurakuntien kanssa.

Ystävyysseurakunnista on tehty vuorovuosina matkoja Unkariin, Romaniaan ja Suomeen. Näin on tutustuttu eri maiden seurakuntien toimintaan ja paikalliseen kulttuuriin. Nykyisin näitä ystävyysseurakuntien yhteisiä tapaamisia järjestetään joka toinen vuosi.

Vuorovaikutus on koettu puolin ja toisin rikastuttavaksi, ja monia kestäviä ystävyyssuhteita on syntynyt. Suomesta käsin on voitu myös taloudellisesti tukea unkarilaisten seurakuntien työtä ja kiinteistöjen kunnostusta.

Seurakuntamme ystävyysseurakuntatyöryhmä suunnittelee ja käytännössä kantaa vastuun ystävyystoiminnasta. Työryhmä osallistuu myyjäistapahtumiin, järjestää konsertteja, ystävyysseurakuntamatkoja sekä pitää yhteyttä Suomi-Unkari-seuraan ja muihin yhteistyötahoihin.

Suomen unkarilainen kristillinen yhteisö ry. järjestää unkarinkielisiä jumalanpalveluksia kerran kuukaudessa Alppilan kirkossa. Näihin jumalanpalveluksiin myös suomalaiset ovat tervetulleita. Lisää tietoja:

www.magyar-kozosseg.com/

Budafokin seurakunnan kotisivu: http://budafok.lutheran.hu Csepelin seurakunnan kotisivu: http://csepel.lutheran.hu

Kallion ja Juankosken ystävyysseurakuntamatka Csepelin seurakuntaan tehtiin 2014 elokuussa, Bácsfalusta oli vieraita kirkkoherroineen mukana.Viime kertaisessa 2014 tapaamisessa vierailtiin myös Budafokin ystävyysseurakunnassa. Bácsfaluun tehtiin vierailu 2012 elokuussa. Matkalle osallistui molemmilla kerroilla yhteensä 20 henkilöä Juankoskelta ja Helsingistä. Alla matkakertomus 2012.

Avaa tästä linkistä Heikki Ahosen kuvitettu matkakertomus (pdf, 1.07 Mt).