Tuo ideasi

Seurakunta on kaikki seurakuntalaiset, ei vain työntekijät. Seurakuntalaisten ideoita ja osaamista tarvitaan, jotta toiminta olisi mahdollisimman elävää ja monipuolista.

Kokemuksia aiemmista projekteista:

Kirjanvaihtopöytä

"Lauttasaari elää –facebook-ryhmässä oli ilmoitus kirkon vapaaehtoistyöstä, johon kaivattiin ideoita. Ajattelin, että kesäkahvilan yhteyteen voisi perustaa pöydän "Kirjat kiertoon" -ajatuksella. Laitoin viestiä ja yhtenä kesäkuun keskiviikkona pystytimme pöydän. Mukavaa laittaa uusia kerran luettuja kirjoja kiertoon!"

Kyseinen kirjanvaihtopiste löytyy tällä hetkellä kirkkokahvilan seinältä hyllyistä.

Kirkon takapihan kaupunkiviljelmä

"Myllykallion kaupunkiviljelijöillä on viljelmä Lauttasaaren kirkon takana metsän rajassa. Viljelijät ovat kaikenikäisiä saarelaisia, muutama entinen saarelainenkin on mukana viljelemässä. Etenkin meitä on nuoria aikuisia, osalla lapsia mukanaan. Toimintamme koostuu talkoista, hoitovuoroista, sadon hakemisesta ja herkuttelemisesta sekä yhteydenpidosta sosiaalisen median kautta. Viljelmä levittää hyvää mieltä kauneudellaan myös muille kirkon tontilla liikkuville, ja seurakunnan kanssa tehdään yhteistyötä."

Lisäksi seurakunnassamme on ollut esimerkiksi vapaaehtoisen tarjoamaa keskusteluapua sekä vapaaehtoisen järjestämiä rukoushetkiä kirkossa. Seurakunnan tiloissa toimii myös viikoittain luomuruokapiiri. Vain mielikuvitus on rajana siinä mitä voi tehdä.

Onko sinulla ideoita, millaista toimintaa seurakunnassa voisi olla? Haluaisitko itse järjestää jotakin kirkolla? Ota yhteyttä, suunnitellaan toteutus yhdessä!

Vapaaehtoistoiminnasta seurakunnassamme vastaavat seuraavat työntekijät:

Eija Härkänen (lapsityö, keskiviikkoillan avoin olohuone, kirppis)
09-2340 4344, eija.harkanen@evl.fi

Taina Viherkari (diakonia)
09-2340 4323, taina.viherkari@evl.fi

Kai Sorokin (kahvila, kirkon tiloihin liittyvät asiat)
09-2340 4315, kai.sorokin@evl.fi

Marjukka Andersson (musiikki, jumalanpalveluselämä)
09-2340 4317, marjukka.andersson@evl.fi

Teijo Junnola (nuorisotyö)
09-2340 4305, teijo.junnola@evl.fi

Jos et tiedä kenen toimenkuvaan ideasi eniten liittyy, voit hyvin ottaa yhteyttä keneen vain edellä mainituista. Asia välitetään tarvittaessa eteenpäin sopivimmalle henkilölle.

Ota rohkeasti yhteyttä, olemme täällä sinua varten!
Kirjanvaihtopiste sen perustamispäivänä


Yksi kirkon takapihan viljelylaatikoista

Kuvat: Piia Rytilä