Vapaaehtoistehtävät

Seurakunnassamme on jatkuvasti käynnissä erilaisia vapaaehtoistehtäviä. Ajankohtaiset jutut löytyvät aina osoitteesta

vapaaehtoistyo.fi/helsinki

Siellä ovat esimerkiksi kertaluontoiset tapahtumat, joihin tarvitaan apukäsiä. Käy katsomassa, mitä sieltä juuri nyt löytyy!

Alla on listattuna säännölliset vapaaehtoistehtävät. Valitse mieleisesi ja tule mukaan!

Avainhenkilö

Avainhenkilö päivystää kirkolla erikseen sovittuina aikoina: avaa ovat tilavaraajille ja huolehtii tiloista kun henkilökuntaa ei ole paikalla, ja emännöi tai isännöi kirkkokahvilassa. Vastuullinen tehtävä aivan seurakunnan elämän keskiössä.

Ota yhteyttä: Tomi Panigrahi, tomi.panigrahi@evl.fi

Soittoiltojen vapaaehtoinen

Joka toinen keskiviikko henkilökunnan, luottamushenkilöiden ja vapaaehtoisten yhteisvoimin soitetaan uusille seurakuntalaisille tervetulopuhelut. Puheluista tulee hyvä mieli niin soittajalle kuin vastaanottajalle, ja soittoilloissa onkin poikkeuksetta hyvä fiilis. Tervetuloa mukaan!

Ota yhteyttä: Reima Niemelä 09-2340 4316, reima.niemela@evl.fi

Hätämajoituksen järjestelijä

Helsingin seurakunnat avasivat yhdessä kaupungin ja diakonissalaitoksen kanssa hätämajoitukseen uusia paikkoja kodittomille ja suojattomille viime syksynä. Hermannin diakoniatalon hätämajoitusjärjestelyistä vastaa Helsingin seurakunnat. Majoitusjärjestelyihin tarvitaan helsinkiläisiä auttamaan.

Ota yhteyttä: Taina Viherkari 09-2340 4323, taina.viherkari@evl.fi

Nopean toiminnan joukot

Lauttasaaren seurakunta pyrkii joustavaa ja nopeaan reagointiin. Viimeaikoina olemme lyhyellä varoitusajalla järjestäneet hätämajoitusta turvapaikanhakijoille vastaanottokeskusten täytyttyä, kodittomille talven tultua sekä suojattomille tarpeen tultua. Pyrimme myös reagoimaan erilaiseen tarpeeseen mahdollisimman nopeasti. Tarve voi olla myös yksittäistä: vanhuksen yllättävä muuttoapu, ympäristön siivoustalkoot tai vaikkapa yhteisöllisyyttä vahvistavan tapahtuman järjestäminen.

Ota yhteyttä: Kirkkoherra Juha Rintamäki juha.rintamaki@evl.fi

Kirkkoväärti

Kirkkoväärtit ovat mukana toteuttamassa messua. Alla yhden kirkkoväärtin kokemuksia:

"Kirkkoväärti toimii hyvin kiinteässä yhteistyössä papiston ja suntioiden kanssa messuissa. Näin hän oppii tuntemaan kirkon henkilökuntaa, koko messutilaisuuden rakentamisen ja kaikkien toimijoiden sujuvan yhteistyön. Samalla se tuo vapaaehtoiselle väärtillekin iloa mukana olemisesta. Kun väärtinä ottaa ulko-ovella vastaan kirkkovieraita sanoin "tervetuloa kirkkoon", niin tapaa ja oppii tuntemaan paljon erilaisia seurakuntalaisiamme. Lukutehtävät sekä myös ehtoollisavustajana toimiminen, tuovat kullekin lisää sitä tärkeää esiintymisvarmuutta. Väärtiryhmämme sitoutuneisuus tehtäviinsä on hyvin vaikuttava."

Ota yhteyttä: Pirjo Työrinoja 09-2340 4328, pirjo.tyorinoja@evl.fi

Töppösryhmä

Kirkkokahvilassa kokoontuu säännöllisesti porukka, joka neuloo töppösiä kastettaville vauvoille sekä villasukkia sata vuotta täyttäville seurakuntalaisille.

Ota yhteyttä: Pirjo Työrinoja 09-2340 4328, pirjo.tyorinoja@evl.fi

Lähimmäispalvelu

Lähimmäispalvelu on seurakunnan ystävävälitystä – lähimmäispalvelijana pääset ystäväksi jollekulle seuraa kaipaavalle. Yhdessäolo voi olla monenlaista, esimerkiksi kävelyllä tai kaupassa käymistä yhdessä. Alla kokemus lähimmäispalvelijaksi hakeutumisesta:

"Olin jo pitemmän aikaa miettinyt, että haluaisin toimia ystävänä tai tukena vanhukselle. Pidän todella paljon keskusteluista ja toisten ihmisten tapaamisesta, ja mielestäni vanhuksilla on paljon mielenkiintoisia tarinoita kerrottavana. Aina ei valitettavasti kuitenkaan ole kuuntelevia korvia, keskustelukumppania tai muuta apua lähellä, joten jos minä voin jollekin vanhukselle olla jotakin näistä, niin se on vain win-win tilanne. Satuin sitten sopivasti hieman tänne muuttoni jälkeen saamaan postissa esitteen vapaaehtoistoiminnasta täällä Lauttasaaressa. Tuumasta toimeen, laitoin sähköpostia ja siitä se sitten alkoi."

Ota yhteyttä: Sini Havas 09-2340 4322, sini.havas@evl.fi

Yhteisvastuukeräys

Vuosittaisessa yhteisvastuukeräyksessä kerätään rahaa avustuskohteisiin sekä kotimaassa sekä ulkomailla. Tervetuloa mukaan kerääjäksi tai vapaaehtoiseksi yhteisvastuutempauksiin!

Ota yhteyttä: Taina Viherkari 09-2340 4323, taina.viherkari@evl.fi

Diakoniaruokailun vapaaehtoiset

Kirkonmäellä tarjoillaan kerran kuussa maanantaisin lounasseuraa kaipaaville vähävaraisille huokeaan hintaan maukasta kotiruokaa. Tule mahdollistamaan ruokailun toteuttaminen vapaaehtoisena ja viettämään maanantaipäivää hyvässä seurassa!

Ota yhteyttä: Taina Viherkari 09-2340 4323, taina.viherkari@evl.fi

Kirjojen ja lehtien lukeminen vanhuksille

Haluaisitko lukea ääneen kirjoja tai lehtiä esimerkiksi palvelutalossa?

Ota yhteyttä: Sini Havas 09-2340 4322, sini.havas@evl.fi

Lauttasaaren Kirkon Kamarikuoro

Seurakunnan oma kamarikuoro harjoittelee viikoittain ja esiintyy säännöllisesti esimerkiksi messussa. Mukaan voit tulla sopimalla tapaamisen ja pääsykokeen kuoronjohtajan kanssa.

Ota yhteyttä: Marjukka Andersson 09-2340 4317, marjukka.andersson@evl.fi

Nuorten aikuisten bändi

Nuorten aikuisten bändiin etsitään soittajia ja laulajia. Harjoitukset ja esiintymiset keskiviikon viikkomessun yhteydessä.

Ota yhteyttä: Aino Valojärvi 09-2340 4327, aino.valojarvi@evl.fi

Yhteislaulujen säestäjä

Säestätkö mielelläsi iloista laulujoukkoa? Kirkolla kokoontuvat piirit tarvitsevat usein säestäjää lauluhetkiinsä. Voit myös ideoida ja toteuttaa yhteislaulutapahtumia.

Ota yhteyttä: Marjukka Andersson 09-2340 4317, marjukka.andersson@evl.fi

Pyhäkoulunopettajat

Pyhäkoulussa tutustutaan Raamatun kertomuksiin, leikitään, lauletaan, askarrellaan ja rukoillaan. Pyhäkouluopettajat kokoontuvat säännöllisesti yhdessä pohtimaan pyhäkoulun sisältöjä, jakamaan vuoroja ja tapaamaan toisiaan.

Ota yhteyttä: Annette Markkunen 09-2340 4303, annette.markkunen@evl.fi

Keskiviikkoillan lastenhoito

Keskiviikkoiltaisin kirkolle on mahdollista tuoda lapsensa pariksi tunniksi hoitoon. Lastenhoito ilta-aikaan antaa vanhemmille aikaa levähtämiseen tai asioiden hoitamiseen, ja lapsille mukavaa tekemistä ja seuraa. Erityisen tärkeää se on perheille, joilla ei ole tukiverkostoja lähellä tai mahdollisuuksia lastenhoitajan palkkaamiseen.

Jos viihdyt lasten kanssa, tule toteuttamaan tätä arvokasta toimintaa vapaaehtoisena! Et ole yksin, vaan illoista vastaavat työntekijä ja vapaaehtoinen yhdessä työparina. Tehtävään voi tulla pari kertaa tai vaikka joka viikko, jos se sopii elämäntilanteeseen.

Vapaaehtoiset haastatellaan ja perehdytetään tehtävään.

Ota yhteyttä: Eija Härkänen 09-2340 4344, eija.harkanen@evl.fi

Tähdellinen tiimi

Tähdellisessä tiimissä valmistetaan kaupan lahjoittamista ylijäämäruuista herkullista iltapalaa avoimen olohuoneen kävijöille. Alla tiimiläisen kokemus:

"Eläkkeelle jäätyäni muutimme vuodeksi Englantiin. Siellä vapaaehtoiset pyörittävät monia yhteiskunnan rattaita ja ovat näkyvä osa yhteiskuntaa. Suomeen palattuamme otin yhteyttä kotiseurakuntaan ja tarjouduin vapaaehtoiseksi. Se oli hienon elämänvaiheen alku. Pyöritämme keskiviikkoillan kahvilaa kirkolla. Keräämme lahjoituksena hävikiksi menevää leipää, hedelmiä ja vihanneksia ja jalostamme ne voileiviksi ja hedelmäsalaatiksi. Tuotto menee lyhentämättömänä Opettajat ilman rajoja -järjestön toimintaan. Meillä on ihana, yhteenhitsautunut porukka, jonka ei tarvitse neuvotella työnjaosta, vaan jokainen osaa ja tekee kaikkia eikä mitään jää tekemättä."

Ota yhteyttä: Siru Hannula 09-2340 4321, siru.hannula@evl.fi tai Eija Härkänen 09-2340 4344, eija.harkanen@evl.fi

Kirkkokahvilan vapaaehtoinen

Kirkkokahvilassa on päivittäin tarjolla lounasta, kahvia, leivonnaisia ja hyvää seuraa. Kirkkokahvilan vapaaehtoisena olet suureksi avuksi sekä erilaisissa keittiöaskareissa että kahvilan asiakkaiden palvelemisessa. Seurakunta tarjoaa sinulle myös hygieniapassikoulutuksen. Kahvilan vapaaehtoisena voit toimia silloin kun sinulle sopii.

Ota yhteyttä: Riitta Halsas 09-2340 4351, riitta.halsas@evl.fi
Avainhenkilön tunnistaa nimikyltistä


Kirkkoväärtit avustamassa ehtoollisessa ja keräämässä kolehtia

Kamarikuoro esiintymässä messussa


Pyhäkoulunohjaajia ja pyhäkoululaisia


Tähdellisen tiimin jäseniä valmistamassa keskiviikkoillan iltapalaa


Kuvat: Olli Mäki