Etusivu > Seurakunnat > Malmin seurakunta > Apua ja tukea >

Mielenterveys- ja päihdetyö

Mielenterveys- ja päihdetyö

Seurakunta tulee mielenterveys- ja päihdeongelmista kuntoutumista järjestämällä vertaistukea, virkistystä ja keskusteluapua. Toimimme yhteistyössä myös muiden alueen tahojen kanssa.

Mielenterveystyö

Arkinen elämä vaatii paljon voimia. Jaksaminen riippuu monista elämää ja mieltä kuormittavista asioista.

Mielenterveyskuntoutujien avoimessa "Yhdessä enemmän" -vertaistukiryhmässä voit keskustella muiden kanssa arjessa jaksamisesta, hengellisyydestä ja yleensäkin elämään liittyvistä kysymyksistä. Ryhmä kokoontuu syksyn ja kevään toimintakausina Malmin kirkolla (Kunnantie 1), joka toinen maanantai klo 13. Katso tarkemmat tiedot täältä.

Henkilökohtaista keskustelua varten voit varata ajan oman alueesi diakoniatyöntekijältä. Mielenterveystyöstä vastaavat diakoniatyöntekijät Tarja Koivumäki ja Niina Vättö.

Päihdetyö

Kun päihteet tuntuvat vievän mennessään ja sekoittavat muunkin kuin pään, tai kun olet huolissasi päihteiden käytöstä lähipiirissäsi, sinun ei tarvitse jäädä yksin. Voit etsiä uutta raittiimpaa suuntaa ja mielekästä sisältöä elämääsi yhdessä oman alueesi diakoniatyöntekijän kanssa.

Toisten ihmisten tapaaminen ja vertaistuki on tärkeää. Ostarin Onni on matalan kynnyksen kahvila, joka toimii Pihlajamäen kirkon alakerrassa (Liusketie 1). Onni on avoinna tiistaisin klo 9–11, jolloin on tarjolla aamupala 30 sentin hintaan. Muusta toiminnasta voit kysyä lisää paikan päällä.

Lisätietoja päihdetyöstä vastaavalta diakoniatyöntekijältä:

Elina Leppihalme, p. 09 2340 4525.