Viikin kirkko

Viikin kirkko ja seurakuntatilat valmistui Latokartanon kaupunginosaan syksyllä 2005. Kirkko edustaa modernia puuarkkitehtuuria. Materiaalina käytetään haapapuuta. Salijulkisivut on toteutettu kaksinkertaisena paanuksena. Kirkon pääsuunnittelija on arkkitehti Samuli Miettinen arkkitehtitoimisto JKMM:stä. Alttariteoksen, jossa on kolme osaa, on suunnitellut professori Antti Tanttu. Tekstiilit ovat tekstiilitaiteilija Hanna Korvelan käsialaa.

Tilat

Kirkkorakennuksessa on monipuoliset tilat nykyaikaista seurakuntaelämää varten. Sen tiloja ovat muun muassa kirkkosali, kaksi erikokoista seurakuntasalia, kerhohuoneita nuorille ja lapsille. Kirkkosaliin mahtuu noin 200 ihmistä. Siihen voidaan suurempia tilaisuuksia varten yhdistää seurakuntasali, jolloin saadaan tilat noin 400 kuulijalle.

Tilavaraukset

Kirkkoa voi varata esimerkiksi kastejuhliin seurakunnan päivystävältä papilta numerosta 09 2340 4402 ma,ti,to, pe klo 9-15 ja ke klo 9-15 sekä 16-17. Tiedustelut Viikin kirkko, p. 09 2340 4429.

Pysäköintiohje

Kirkon parkkipaikka (13 autopaikkaa) on kadun varressa kirkon itäpäädyssä os. Agronominkatu 5. Paikoissa on teksti ’kirkkovieraille’.

Agronominkadun eteläpäässä, 200 metriä kirkolta, on noin 30 kiekollista neljän tunnin pysäköintipaikkaa. Lisäksi Tilanhoitajankaaren varrella on yksittäisiä neljän tunnin kiekollisia pysäköintipaikkoja.

Erillisiä invapaikkoja ei ole. Liikuntaesteisiä kuljettavan on hyvä saapua kirkon eteen Latokartanon torille Vouti Björnramin kujan kautta. Torille ei saa kuitenkaan jättää autoa parkkiin.

Latokartano on pysäkointikieltoaluetta, joten vain merkityille paikoille saa pysäköidä.
Viikin kirkon esite (pdf, 0.27 Mt)

Yhteystiedot:

Viikin kirkko
Agronominkatu 5
00790 Helsinki
p. 09 2340 4429
viikki.piiri@evl.fi

Kirkon aukioloaika vaihtelee päivittäisen toiminnan mukaan. Aukiolo on hyvä varmistaa puhelimitse kirkolta.

Messu sunnuntaisin klo 10.
Viikkomessu syys-marraskuussa torstaisin klo 17.30.