Etusivu > Seurakunnat > Malmin seurakunta > Toiminta >

Vanhus- ja seniorityö

Vanhuksille

Diakoniatyö järjestää vanhemmalle väelle kerhoja, retkiä ja päiväleirejä. Diakoniatyöntekijää voi pyytää etsimään vapaaehtoista lähimmäistä jakamaan arjen ajatuksia.

Keskusteluapu, sielunhoito ja kotikäynnit

Diakoniatyö tarjoaa keskusteluapua ja sielunhoitoa. Diakoniatyöntekijät ja vapaaehtoistoiminnan lähimmäiset tekevät pyydettäessä kotikäyntejä. Yhteydenottopyynnön voi jättää oman asuinalueen diakoniatyöntekijälle.

Syntymäpäiväjuhlat

Malmin seurakunta onnittelee vanhempaa väkeä lähettämällä kutsun syntymäpäiväjuhlaan. Kutsun ja onnittelut saavat kaikki 70, 75, 80, 85 vuotta täyttävät seurakunnan jäsenet. Seurakunnan työntekijät käyvät onnittelemassa 90, 95 ja 100 vuotta täyttäviä seurakunnan jäseniä heidän kotonaan. Välivuosia juhliville (91, 92 jne.) lähetetään onnittelukortti ja pyydettäessä diakoniatyöntekijä tai pappi tulee onnittelemaan heitäkin kotiin.

Seurakunnalla ei ole tietoa niistä vanhuksista, jotka asuvat laitoksissa. Siksi toivotaan, että omaiset tai laitoksen henkilökunta ottavat yhteyttä kirkkoherranvirastoon, p. 09 2340 4400, mikäli syntymäpäiviään laitoksessa viettävä vanhus toivoo seurakunnan tervehdystä.

Laitosvierailut

Seurakunnan työntekijät järjestävät hartaus- ja keskusteluhetkiä Helsingin koillisen alueen vanhusten laitoksissa. Työntekijää voi pyytää vierailemaan laitoksessa myös kahdenkeskistä keskustelua varten.

Eläkeikäisten iltapäivät syys- ja kevättoimintakausina:

Jakomäen kirkossa torstaisin klo 13
Malmin kirkossa tiistaisin klo 13
Pihlajamäen kirkossa keskiviikkoisin klo 13
Pihlajiston srk-kodilla tiistaisin klo 13
Puistolan kirkossa torstaisin klo 13
Siltamäen srk-kodissa
keskiviikkoisin
klo 13
Tapanilan kirkossa keskiviikkoisin klo 12
Tapulin srk-kodissa torstaisin klo 13