Rippikoulu

RIPPIKOULU ELI RIPARI ON SUURI JA AINUTLAATUINEN SEIKKAILU, JONKA VOIT KOKEA VAIN KERRAN.

Hei SINÄ !

Olet lämpimästi tervetullut Meilahden seurakunnan rippikouluun. Edessä on isojen kysymysten ja mahdollisuuksien seikkailu, joka on ainutlaatuinen ja jonka voit kokea vain kerran.

Meilahden seurakunnan rippikoulutyöstä vastaa pastori Pasi Riepponen. Häneen saat yhteyden sähköpostitse: pasi.riepponen@evl.fi tai puhelimitse: (09) 2340 4724

MIKÄ RIPARI ON?

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Riparin aikana pohdi­taan yhdessä elämän tärkeitä kysymyksiä, suhdetta Jumalaan ja toisiin ihmisiin sekä omaan itseen. Mietimme myös mitä kristittynä eläminen merkitsee ja miten se näkyy meissä.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, jossa tunnustetaan kirkon usko, saadaan siunaus ja osallistutaan yhdessä ehtoolliselle.

MIKSI RIPARILLE?

Monet ovat kokeneet saavansa riparilta elämän eväitä ja löytäneet suhteen Juma­laan. Rippikoulussa opituista asioista on ainesta koko elämän ajaksi. Monet ovat myös saaneet riparilta elinikäisiä ystäviä.

Riparin käyneenä voit saada kirkollisen avioliittoon vihkimisen. Konfirmoituna seurakunnan jäsenenä voit osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, sinut voidaan kutsua kummiksi ja voit asettua ehdolle seurakuntavaaleissa.

MITÄ SIELLÄ TEHDÄÄN?

Rippikoulu on reilun puoli vuotta kestävä kokonaisuus, johon leirijakson lisäksi kuuluu lähi­opetusta, seurakunnan toimintaan tutustumista ja itsenäistä työskentelyä. Rippikoulussa ovat mukana rippikouluopettajat sekä muutamia sinua hieman vanhempia isosia.


Rippikoulut vuonna 2017

Ilmoittautuminen vuoden 2017 rippikouluihin on päättynyt. Korpirauhan rippikouluryhmässä on vielä paikkoja vapaana. Voit kysellä niitä rippikoulupappi Pasi Riepposelta.

I rippikoulu kaupunkirippikoulu

I rippikoulu on kaupunkirippikoulu, jonka intensiivijakso on 5.-12.6. Kaupunkirippikoulun opetus tapahtuu päiväaikaan pääasiassa Meilahden kirkolla, mutta muutamia opetuskertoja on myös muissa toimipisteissä Helsingissä. Konfirmaatio on 18.6 klo 11 Meilahden kirkossa.

II rippikoulu Korpirauha

II rippikoulu on leiririppikoulu, jonka leirijakso on 3.-10.7.2017 Korpirauhan leirikeskuksessa Siuntiossa. Lisäksi seurakuntaan tutustumista ja yhteisiä tapaamisia on kevään aikaan Meilahden kirkolla. Konfirmaatio on Meilahden kirkossa 16.7.2017 klo 11.

III rippikoulu Porkkala

III rippikoulu on leiririppikoulu, jonka leirijakso on 31.7.-7.8.2017 Porkkalan leirikeskuksessa Kirkkonummella. Lisäksi seurakuntaan tutustumista ja yhteisiä tapaamisia on kevänä aikana Meilahden kirkolla. Konfirmaatio on Meilahden kirkossa 13.8.2017.

Rippikoulujen hinnat ovat:

Kaupunkirippikoulu 60€

Leiririppikoulu 140€

Rippikoulujen kustannuksista pääosan maksaa seurakunta. Voit halutessasi hakea vapaaoppilaspaikkaa tai maksualennusta seurakunnalta kts. ilmoittautumislomake.

Lasku lähetetään vanhempasi nimellä ja se maksetaan ennen rippikoulun alkua.

Vanhempainilta

Rippikoulujen yhteinen vanhempaintapaaminen järjestetään 7.2. klo 18 Meilahden kirkon seurakuntasalissa (os. Pihlajatie 16). Tapaamisessa kerrotaan rippikoulun sisällöstä, opetusmenetelmistä ja yhteis­työstä kodin kanssa. Aikaa on myös keskustelulle ja kysymyksille. Ennen tapaamista on yhteinen rippikoulujen aloitusmessu, johon voit osallistua yhdessä nuoresi kanssa.


Aikuisrippikoulut

Tiedustelut:

  • Pasi Riepponen 09 2340 4724
  • Virva Krans 09 2340 4725