Toiminta

Helsingin Mikaelin seurakunta on vireä lähiöseurakunta. Seurakunta toimii itäisessä Helsingissä aina Kontulasta Östersundomiin. Seurakuntaan kuuluvat kaupunginosat Mellunmäki, Kivikko, Kontula, Vesala, Kurkimäki ja Östersundom.

Olemme kristillinen yhteisö, joka auttaa kohtaamaan Jumalan ja löytämään elämäänsä usko, toivoa ja rakkautta. Olemme tukena arjessa ja läsnä elämänkaaren eri vaiheissa.

Helsingin Mikaelin seurakunta on aluerakenteeltaan ja asujaimistoltaan hyvin moni-ilmeinen. Kontula, jossa sijaitsee seurakunnan keskus Mikaelinkirkko, on ollut vuosikymmeniä kaupungistumiskehityksen lippulaiva kun taas seurakunnan toisella laidalla Östersundomissa harjoitetaan edelleen perinteistä maanviljelyä. 40-vuotiaasta Kontulan lähiöstä tuli aikanaan monen maalta muuttaneen koti.

Alueella on viihdytty koko lähiön olemassa olon ajan, mikä näkyy tällä hetkellä väestön ikääntymisenä. Seurakunta pyrkiikin pitämään esillä vanhenevan ihmisen asiaa ja tarjoamaan yksinjääneille luontevia kohtaamispaikkoja. Alueella asuu toki myös paljon lapsiperheitä ja kasvatusnäkökulma on seurakunnassa erittäin tärkeä. Seurakunnan päiväkerhot ovat edelleen suosittuja ja rippikoulun käy suurin osa ikäluokasta. Aluetta leimaa myös erilaisten kulttuurien kirjo. Kirkko pyrkii luomaan yhteyttä erilaisten ihmisten välille.

Alueelle leimaa-antavin piirre on muutos. Vuosikymmenten saatossa Kontulan ympärille on rakentunut useita asuinalueita. Tällä hetkellä suurimman myllerryksen keskellä on Östersundomin alue, minne on suunnitteilla koti 30 000 ihmiselle. Vanhat viljelysmaat muuttuvat tiheäksi kaupunkiasutukseksi.

Seurakunta on yhtä kuin sen jäsenet. Anna rohkeasti palautetta vaikkapa seurakunnan sähköpostiin tai facebookissa www.facebook.com/mikaelinseurakunta.

Kirkolla tavataan!

Jouluesitteessä on kaikki Mikaelin seurakunnan tapahtumat yksissä kansissa. Tilaisuudet löytyvät myös tapahtumakalenterista. Klikkaa kuvasta!

Klikkaa kuvasta lukeaksesi syksyn 2017 Mikael-lehteä.

Klikkaa kuvasta lukeaksesi syksyn 2016 Mikael-lehteä.