Messut Mikaelin seurakunnassa

Jumalanpalveluksessa me saamme kiittää Jumalaa ja olla hänen hoidettavanaan. Rukous, sana, musiikki ja pyhä tila tuovat iloa ja rauhaa, hoitavat sielua, lohduttavat ja vahvistavat elämään tässä maailmassa — kaikissa elämän vaiheissa. Jumalanpalvelus on seurakuntalaisten kohtaamispaikka ja Jumalan perheen yhteinen juhla.

Messun jälkeen seurakuntasalissa on mahdollisuus vaihtaa kuulumisia vaikka muiden kirkkovieraiden kanssa kirkkokahvien äärellä. Kirkkokahvien vapaaehtoisen maksun tuotto kerätään lähetyksen, diakonian ja yhteisvastuun hyväksi.

Sunnuntain päämessun lisäksi Mikaelin seurakunnassa vietetään monia muita jumalanpalveluksia. Arkiehtoollisella voi piipahtaa keskellä päivää ja kerran kuussa arki-illan messu ja Taizé-laulut tarjoavat hiljaisen keitaan arjen keskelle. Omanlaisensa tunnelman messuun tai hartauteen tuo Östersundomin vanha kirkko vuodelta 1754. Östersundomin toiminta keskittyy kesäkaudelle.


Tervetuloa viettämään yhteistä juhlaa!

Kuva: Pekko Vasantola

MIKAELINKIRKOSSA

Messua vietetään joka sunnuntai klo 11. Arkipyhinä on sanajumalanpalvelus klo 11.

Messun aikana kokoontuu lapsille oma pyhäkoulu eli pyhis. Lue tarkemmin pyhiksestä ja muusta erityisesti perheille suunnatuista messuista TÄÄLTÄ

Pyhän aiheen ja kolehdin kohteen voi lukea Mikaelinkirkon
aulassa jaossa olevista messuesitteistä tai käydä lukemassa etukäteen
nettisivuiltamme tapahtumakalenterista kunkin pyhän kohdalta.

TULE TEKEMÄÄN YHTEISTÄ MESSUA

Tahtoisitko olla mukana toteuttamassa Mikaelinkirkon messuja? Jumalanpalveluksessa on monia tehtäviä, joissa seurakuntalaiset voivat olla mukana. Kiinnosti sinua sitten ehtoollisella avustaminen tai kolehdinkanto, tekstin lukeminen tai joku muu tehtävä, ota yhteyttä pastori Marjaana Faugeliin ja kysy lisää.

INFO! Mikaelinkirkossa on näkövammaisten käytettävissä
pistevirsikirjoja. Mikaelinkirkon kirkkosalin ovella on hartiahuiveja, joita voi
vapaasti lainata kirkossa käynnin ajaksi. Lämmittävät mukavasti
erityisesti syksyn messukävijöitä. Hartiahuivit ovat käsityökerhon ideoimia ja tekemiä.


Messupussit — puuhaa lapsille jumalanpalvelusten ja toimitusten ajaksi, löytyy myös kirkkosalin oven tuntumasta.

Arkkualba on lainattavissa Mikaelinkirkossa toimitettaviin hautauksiin. Hauta-arkun päälle tuleva vaate mahdollistaa vaatimattoman arkun käytön hautajaisissa ja on ekologinen vaihtoehto.

Marjaana Faugel
09 2340 4837
marjaana.faugel@evl.fi