Messut Mikaelin seurakunnassa

Jumalanpalveluksessa kohtaamme ja palvelemme Jumalaa, mutta Jumala palvelee myös meitä. Jumalanpalvelus hoitaa meitä sisältäpäin. Rukous, sana, musiikki, virret ja pyhä tila tuovat meille iloa ja rauhaa, hoitavat sielua, lohduttavat ja vahvistavat elämään tässä maailmassa — kaikissa elämän vaiheissa. Jumalanpalvelus on seurakuntalaisten kohtaamispaikka ja Jumalan perheväen yhteinen juhla. Messun jälkeen seurakuntasalissa on mahdollisuus vaihtaa kuulumisia vaikka muiden kirkkovieraiden kanssa kirkkokahvien äärellä. Kirkkokahvien tuotto kerätään lähetyksen, diakonian ja yhteisvastuun hyväksi.

Sunnuntain päämessun lisäksi Mikaelin seurakunnassa vietetään monia muita jumalanpalveluksia. Arkiehtoollisella voi piipahtaa keskellä päivää ja Hiljainen iltamessu (Taizé-lauluja) tarjoaa hiljaisen keitaan
arjen keskelle. Omanlaisensa tunnelman messuun tai hartauteen tuo Östersundomin vanha kirkko vuodelta 1754.

Tervetuloa viettämään yhteistä juhlaa!

Kuva: Pekko Vasantola

MIKAELINKIRKOSSA

Messua vietetään joka sunnuntai klo 11. Arkipyhinä on sanajumalanpalvelus klo 11. (Huom! Poikkeus 21.5. Kirkon Musiikkijuhlien päätösmessu Senaatintorilla klo 12. Mikaelinkirkossa ei messua.)

Messun aikana kokoontuu lapsille oma pyhäkoulu eli pyhis. Lue tarkemmin pyhiksestä ja muusta erityisesti perheille suunnatuista messuista TÄÄLTÄ

Pyhän aiheen ja kolehdin kohteen voi lukea Mikaelinkirkon
aulassa jaossa olevista messuesitteistä tai käydä lukemassa etukäteen
nettisivuiltamme tapahtumakalenterista kunkin pyhän kohdalta.

TULE TEKEMÄÄN YHTEISTÄ MESSUA

Tahtoisitko olla mukana toteuttamassa Mikaelinkirkon messuja? Jumalanpalveluksessa on monia tehtäviä, joissa seurakuntalaiset voivat olla mukana. Kiinnosti sinua sitten ehtoollisella avustaminen tai kolehdinkanto, tekstin lukeminen tai joku muu tehtävä, ota yhteyttä kanttori mari Lammiseen ja kysy lisää.

INFO! Mikaelinkirkossa on näkövammaisten käytettävissä
pistevirsikirjoja. Mikaelinkirkon kirkkosalin ovella on hartiahuiveja, joita voi
vapaasti lainata kirkossa käynnin ajaksi. Lämmittävät mukavasti
erityisesti syksyn messukävijöitä. Hartiahuivit ovat käsityökerhon ideoimia ja tekemiä.


Messupussit — puuhaa lapsille jumalanpalvelusten ja toimitusten ajaksi, löytyy myös kirkkosalin oven tuntumasta.

Arkkualba on lainattavissa Mikaelinkirkossa toimitettaviin hautauksiin. Hauta-arkun päälle tuleva vaate mahdollistaa vaatimattoman arkun käytön hautajaisissa ja on ekologinen vaihtoehto.