MUSIIKKIA HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNNASSA

Musiikkia on mukana melkein kaikessa seurakunnan toiminnassa. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan tai itse osallistumaan. Joka sunnuntai laulamme messussa yhdessä tuttuja virsiä ja kuulemme muuta musiikkia.

LAULAMAAN!

Iloinen Kanttorin Kööri Tuntuuko usein siltä, että haluaisit laulaa enemmän? Kaipaatko mukavaa lauluseuraa ja hetken hengähdystaukoa arjen askareisiin? Tule mukaan Iloiseen Kanttorin Kööriin. Kööri on tarkoitettu kaikille jotka ovat aina halunneet laulaa, mutta eivät ole vielä löytäneet omaa kuoroa. Kööriin ei ole pääsykokeita eikä muitakaan vaatimuksia. Hymy on silti hyvä ottaa mukaan harjoituksiin, sillä sitä voidaan tarvita. Tutustumme mm. uuteen virsikirjan lisävihkoon. Tule mukaan, sillä sinua odotetaan! Ei ennakkoilmoittautumista. Kööriä johtaa kanttori Kirsi Honkanen- Punkari. Harjoitukset Mikaelinkirkolla tiistaisin klo 18- 19.30.

*

Mikaelin Laulajat, mieskuoro, ottaa uusia laulajia. Kuoro harjoittelee Mikaelinkirkossa noin joka toinen keskiviikko klo 17.30-20. Ilmoittautumiset ja tiedustelut: kuoronjohtaja Jukka Okkonen, p. 050 539 6690 tai jukkaokkonen5@gmail.com.

*

Nuorten aikuisten lauluryhmä Melisma harjoittelee periodeittain ja esiintyy seurakunnan tilaisuuksissa pitkin vuotta. Ohjelmisto koostuu pääosin nuorekkaasta, hengellisestä musiikista. Lauluryhmä esiintyy myös yhdessä lapsikuoro iLOPISAROIDEN kanssa. Tied. Kirsi Honkanen-Punkari p. 09 2340 4857 tai 050 307 4259.

*

Nuorten kuoron harjoituksia pidetään periodeittain, yleensä keskiviikkoisin ja lauantaisin. Esiintyminen messuissa 29.10., 1. adventtisunnuntaina 3.12., ja jouluyönä 24.12. Tied. Mari Lamminen p. 09 2340 4845 tai 050 522 6883.


*


iLOPISARAT on lapsi- ja nuorisokuoro yli 6-vuotiaille juniorilaulajille. Ohjelmiston pääpaino on hengellisessä lastenmusiikissa. Kuoro esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa sekä Mikaelinkirkon perhemessuissa. Viikkoharjoitukset ovat Mikaelinkirkossa keskiviikkoisin klo 18-19.
Kuoronjohtaja on Kirsi Honkanen-Punkari. Kuoroon voi ilmoittautua Lasten ja perheiden omilta sivuilta tämän linkin kautta.

Ilopisarat on julkaissut kaksi äänilevyä: Terveisiä Taivaan Isältä ja joululaululevyn Lumi hiljaa leijailee. Niitä voi ostaa Mikaelinkirkon seurakuntatoimistosta ja Mikaelinkirkon aulavahtimestareilta, hintaan á 10€, käytetään lapsikuoron toiminnan tukemiseen.

*

Lasten musiikkikerho. Lisätietoa Lasten ja perheiden omilta sivuilta tämän linkin kautta.

Muskareita alle 3-vuotiaille järjestetään perhekerhojen yhteydessä.

* * *

KUUNTELEMAAN!

Mikaelinkirkossa järjestetään sekä omien muusikoiden ja musiikkiryhmien että ulkopuolisten esiintyjien konsertteja. Tutuksi tulleita konserttipäiviä ovat olleet ensimmäinen adventtisunnuntai, jouluaatto ja Marian ilmestyspäivä. Tarkemmat tiedot musiikkitilaisuuksista löytyvät tapahtumakalenteristamme.

Metrolla musiikkiin -kesäkonserttisarja järjestetään kesä-elokuussa tiistaisin itähelsinkiläisten metroradanvarren seurakuntien yhteistyönä. Tapahtumalla on oma metrollamusiikkiin.fi

* * *

TOIMITUSTEN MUSIIKKI

Kirkkomusiikki kuuluu oleellisena osana erityisesti seurakunnan messuun ja muihin jumalanpalveluksiin sekä kirkollisiin toimituksiin. Mikaelin seurakunnan kanttorit ovat käytettävissä alueen kirkoissa järjestettävissä avioliittoon vihkimisissä ja hautaan siunaamistilaisuuksissa. Heidän kanssa voi neuvotella tilaisuuksia koskevista musiikkitoiveista. Poikkeuksena ovat Östersundomin kirkossa lauantaisin järjestettävät tilaisuudet, silloin käytettävissä on Honkannummen hautausmaan kanttori.

* * *

INSTRUMENTIT

Seurakunan pääkirkossa, Mikaelinkirkossa, on 30-äänikertaiset urut ja Östersundomin kirkossa yksisormioinen urkupositiivi. Seurakunnan tiloissa on lisäksi useita pianoja, jotka ovat tilaisuuksia järjestettäessä käytettävissä. Pienimmät instrumentit soveltuvat lähinnä yhteislaulun säestämiseen.

Mikäli erityisesti toivotaan, että käytettävissä on musiikkiesitykseen soveltuva piano, on tilaisuutta varten syytä varata seurakuntatila, jossa on laadukas instrumentti: esimerkiksi Mikaelinkirkolta srk-sali 1 (Yamaha-flyygeli) tai srk-Sali 2 (Yamaha U1). Tällöinkin on hyvä ottaa yhteyttä kanttoriin ja keskustella viritystarpeesta. Näiden pianojen viritys voidaan monissa tapauksissa varmistaa seurakunnan toimesta, mikäli viritystarve on tiedossa riittävän ajoissa.