Etusivu > Seurakunnat > Munkkiniemen seurakunta > Toiminta >

Lähetys ja kansainvälinen vastuu

SEURAKUNNAN YHTEINEN TEHTÄVÄ

Munkkiniemen seurakunnan toiminta-ajatus on "Ihmisen kanssa Jumalan yhteydessä", jota lähetyksen ja kansainvälisen vastuun ryhmä on sitoutunut toteuttamaan. Tavoitteena on, että usko olisi luonnollinen osa elämää.
Seurakunta toteuttaa lähetyskäskyä, Matt. 28:18-20, tekemällä lähetystyötä näkyväksi ja tunnetuksi sekä oman alueen asukkaiden keskuudessa että tukemalla oman alueen ulkopuolella tehtävää lähetystyötä.

Seurakunnassa on lähetyksen ja kansainvälisen vastuun vastuuryhmä, jonka tehtävänä on suunnitella ja koordinoida lähetystyötä.
Seurakuntalaiset ovat voineet osallistua lähetystyön tukemiseen tapahtumien kautta, lahjoituksin ja kolehdein sekä rukouksin.

Munkkiniemen seurakunta on sitoutunut erityisesti tukemaan omia nimikkokohteita ja lähettejä: Tero Massa ja Katariina Kiilunen Thaimaassa Suomen Lähetysseuran kautta sekä Raamatun käännöstyö Suomen sukuisille kansoille Venäjällä Suomen Pipliaseuran kautta. Näiden lisäksi seurakunta tukee Inkerin luterilaisen kirkon Sodderin seurakuntaa Karjalassa . Vastuuryhmän kummilapsisopimuksella tuetaan Nepalin Mugun kylän tyttöjen koulutusta . Tukea saavat myös monet kirkon viralliset lähetysjärjestöt erilaisten tapahtumien, tempausten sekä kolehtien kautta.

Tapahtumissa ja tilaisuuksissa pyritään huomioimaan monikulttuurisuus ja laaja-alaisuus. Kestävän kehityksen näkökulmaa pidetään esillä mm. siten että tarjoilut ja myyjäistuotteet valmistetaan itse sekä kierrätys- ja kirpputoritoiminnalla.

Lisätietoja lähetyksen ja kansainvälisen vastuun asioista antaa pastori Sinikka Peltohaka.
Linkkejä Teron ja Katariinan työhön
https://www.facebook.com/mekongilaiset
https://twitter.com/mekongilaiset

https://instagram.com/mekongilaiset
https://vimeo.com/mekongilaiset/

YSTÄVYYSSEURAKUNTAMME SORTAVALA

Sortavalan luterilainen seurakunta on Huopalahden rovastikunnan seurakuntien (Haaga, Kannelmäki, Meilahti, Munkkiniemi ja Pitäjänmäki) yhteinen ystävyysseurakunta. Tietoa v. 1990 alkaneesta yhteistyöstä voi kysyä yhteyshenkilöiltä rovastikunnan seurakunnissa. Munkkiniemen seurakunnassa yhteyshenkilö on FM Kaarina Osmoviita, kaarina.osmoviita@gmail.com.

Katariina Kiilunen ja Tero Massa (pdf, 0.29 Mt) Tero Massan ja Katariina Kiilusen kiertokirjeet 1 ja 2 2013.pdf (pdf, 4.49 Mt) Raamatun kaannostyo Pipliaseura (pdf, 0.47 Mt) Teologisen_koulutuksen_kehittaminen.pdf (pdf, 0.43 Mt) MOD_-kurssi.docx (docx, 0.04 Mt)

Sinikka Peltohaka
Munkkiniemen seurakunta
Raumantie 3, 00350 Helsinki
pastori, lähetys ja kansainvälinen vastuu
09 2340 5132
sinikka.peltohaka@evl.fi