Rippikoulut

Rippikoulut

Rippikoulu käydään yleensä sen vuoden aikana, jona täytetään 15 vuotta.

Ensi vuoden rippikouluista tiedotetaan lokakuussa ja ilmoittautumiset tapahtuvat marraskuun alkupuolella.

Kevään kuluessa jokaisella ripariryhmällä on omia kokoontumisia. Niiden lisäksi on kaikille riparilaisille yhteisiä juttuja ja tehtäviä, jotka jokainen tekee omatoimisesti.


AJANKOHTAISTA:

KEVÄÄN TOIMINTAJAKSO JA RIPARIRYHMIEN OMAT TAPAAMISET OVAT KÄYNNISSÄ.

Vinkkilistan rippikoulun toimintakortin tehtäviin löydät tältä. Vinkkilistassa on tietoa kaikista tehtävistä. Tähän palstalle päivitämme ajankohtaisia vinkkejä.


DIAKONIAPÄIVÄ PIDETTY. TÄSSÄ KORVAAVIA VAIHTOEHTOJA:

Kaksiosainen tehtävä (1 ja 2):

  1. Hae kirkkoherranvirastosta Yhteisvastuu-keräyslipas ja YV-liivi ja mene tunniksi Munkkivuoren ostarille keräämään. Virasto on auki ti, to ja pe klo 9-13 ja ke klo 14-17. Voit myös sopia lippaan noutamisesta muuna aikana Hetun kanssa (p. 050 4090136, hetu.saarinen@evl.fi)

  2. Selvitä netin avulla, mitä on "diakonia". Mene sitten jonain torstai-iltana klo 18.30-noin 19 Munkkivuoren kirkolle iltateelle. Juttele siellä muutaman ihmisen kanssa ja kysele heiltä, mitä he tietävät diakoniatyöstä. Noin klo 19 on jaossa Kanniston leipomon ylijäämäleipiä ja -leivonnaisia. Saatat saada kotiin viemiseksi leivän tai jotain herkkuja.

    Kirjoita pieni raportti siitä, miten lipaskeräys toteutui ja mitä opit diakoniasta. Lähetä se oman riparisi vastuutyöntekijälle - sähköpostiosoiteen löydät toimintakortistasi.


KAIKKEEN MAAILMAAN -ILTA PIDETTY. TÄSSÄ KORVAAVIA:


Vieraile viikonloppuna 27.-28.5. Maailma kylässä –tapahtumassa Helsingin keskustassa. Etsi jonkun lähetystyötä tekevän järjestön esittelypöytä. Selvitä, miten tuo järjestö tekee lähetystyötä ja missä päin maailmaa. Lähetä kuvaraportti tai kirjallinen selostus löydöistäsi Hetulle (hetu.saarinen@evl.fi).


tai


Osallistu vappuaattona eli su 30.4. messuun klo 13 ja kirkkokahveille Munkkiniemen kirkolla. Tilaisuudessa Lähetystyöntekijä Kirsti Kirjavainen kertoo työstään Nepalissa.


tai


Osallistu lähetyksen pihajuhlaan 6.6. klo 15-17 Munkkiniemen kirkolla.


tai


Osallistu jonkun muun seurakunnan lähetystapahtumaan.


tai


Tutustu lähetystyöhön tai kansainväliseen diakoniaan liittyvään verkkosivustoon ja tee sivustosta pieni innostava "lehtijuttu", jonka avulla kerrot sivuston toimintaideasta. Lähetä juttusi Hetulle, hetu.saarinen@evl.fi.


Tässä sopivia sivuja:

felm.suomenlahetysseura.fi

changemaker.fi

kua.fiOsallistu jonkun muun seurakunnan lähetystapahtumaan.