Seurakunnan visio

Oulunkylän seurakunta on koko alueella vaikuttava ennakkoluuloton ja armollinen, hengellinen ja henkinen yhteisö, joka vuorovaikutuksessa tukee sekä jäsentensä että alueen kaikkien ihmisten uskon, yhteisvastuullisuuden ja elämäntaidon kasvua.

Seurakunta tukee monenlaista seurakuntayhteyttä, vahvistaa jäsenyyden merkitystä ja käy vuoropuhelua uskon ja elämän kysymyksistä. Seurakunta toimii ihmisten arjessa ja verkostoituu eri toimijoiden kanssa.


TOIMINTAYMPÄRISTÖ

Oulunkylän seurakunta on pohjoishelsinkiläinen keskisuuri seurakunta, jossa on n. 20 000 jäsentä. Alueista keskeisimmät ovat Oulunkylä, Patola, Maunula, Pirkkola, Metsälä, Veräjämäki, Käpylä ja Koskela. Asukkaita seurakunnan alueella on yli 30 000. Väkirikkaimmat alueet ovat Oulunkylä, Käpylä ja Maunula.

Seurakunnassa on työntekijöitä 46. Vaaleilla valittuja luottamushenkilöitä on seurakuntaneuvostossa 14. Lisäksi seurakunnalla on viisi edustajaa Helsingin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa. Seurakunnassa toimivat lukuisat vapaaehtoiset, useimmat ilman palkkioita.

Seurakunnan pääkirkko on Oulunkylän v. 1972 valmistunut kirkko, jossa sijaitsevat myös seurakuntasali, kirkkoherranvirasto sekä muita toiminta- ja työskentelytiloja. Pääjumalanpalvelus alkaa sunnuntaisin klo 10.

Käpylän funkkistyylinen kirkko on valmistunut v. 1930. Siellä messu alkaa klo 11. Käpylän kaupunginosassa sijaitsee Pohjolankatu Kakkosen nuorisotila. Koskelan puolella ovat Voudintien kerhotila ja Kunnalliskodintien kutomakerho. Käpylän alueella toimitetaan kerran kuukaudessa messu myös Koskelan sairaalan kirkossa.

Maunulan kirkossa, joka on valmistunut v. 1980, järjestetään erityis- ja teemajumalanpalveluksia sunnuntaisin joko klo 12 tai klo 18. Siellä on taltioitu myös verkkokirkon messuja, konsertteja ja tilaisuuksia.

Oulunkylän vanha puukirkko vuodelta 1905 on suosittu toimituskirkko, jossa vietetään myös iltamessua kuukauden 1. keskiviikkona klo 19. Lisäksi kirkossa on konsertteja muita tilaisuuksia sekä Petrus församlingin messu sunnuntaisin.

Liikenteen kannalta Oulunkylän seurakunta on poikkeuksellisen vilkas alue. Sitä leikkaa päärata, jonka varrella ovat Käpylän ja Oulunkylän asemarakennukset. Tuusulan moottoritie, joka on merkittävin yhteys Helsinki-Vantaan lentokentälle, alkaa Käpylästä Pohjolankadun risteyksestä ja halkaisee seurakunnan alueen. Lahden moottoritien alkupää on Malmin seurakunnan puolella, mutta väylän vaikutus tuntuu vahvana varsinkin Koskelassa.

Oulunkylän seurakunnan alueella sijaitsevat mm. Koskelan sairaala, Suursuon sairaala, Kustaankartanon vanhustenkeskus ja Oulunkylän kuntoutussairaala sekä monet vanhainkodit ja palvelukodit.