Naistenpäivä

Oulunkylän seurakunnan naistenpäivää vietetään vuosittain lokakuussa. Vuonna 2016 aiheena oli Moninainen nainen. Tervetuloa mukaan taas vuonna 2017!


Naistenpäivä vuonna 2016

MONINAINEN NAINEN päivä itsensä naisiksi mieltäville la 8.10. klo 10-15 Maunulan kirkolla, Metsäpurontie 15

Klo 11-12 Nojatuolimatkalla naisten arkeen ja uskoon

Kuka määrittelee naiseuden rajat? Kuka saa puhua kenenkin puolesta? Mitä feminismi merkitsee juuri nyt? Vieraina antirasistisen blogin kirjoittaja Koko Hubara, muslimiaktiivi Nahla Hewidy ja kirkkoherra Ulla Kosonen. Keskustelun juontaa pastori Marjaana Toiviainen.

Koko Hubara on suositun Ruskeat Tytöt -blogin perustaja ja vapaa kirjoittaja. Hän käsittelee erityisesti identiteetin kysymystä sukupuolen, etnisyyden ja luokan risteymästä käsin.

"Olen sekä juutalainen että kristitty, enkä ole joutunut koskaan perheessäni valitsemaan niiden väliltä. Ainoastaan ulkopuoliselle maailmalle tämä on ollut vaikeaa ymmärtää - enkä ole kokenut olevani kotona kirkossa enkä synagogassa silloin, kun siellä on muita ihmisiä."

Nahla Hewidy on uskontodialogia edistävä kirjastotyön konkari ja järjestöaktiivi.

"Olen nuori suomalainen muslimi, jolle arki herättää välillä suuriakin kysymyksiä identiteetistä ja kulttuurista. Kuka on suomalainen, mitä on 'islamilainen kulttuuri', kuka kuuluu joukkoon?"

Naistenpäivän koko ohjelma

klo 10.00 Kahvi (Oulunkylän Martat)
klo 10.30 Maailma-kuoron konsertti
klo 11.00 Keskustelu: Nojatuolimatka naisten arkeen ja uskoon. Koko Hubara, Nahla Hewidy ja Ulla Kosonen, juontajana Marjaana Toiviainen
klo 12.00 Lounas
klo 13.00 Toimintakanavat: Luova tanssi, Askartelu, Keskustelu päivän teemasta, Yhteislaulu
klo 14.00 Naistenpäivän messu

Lisäksi koru-, laukku- ja asustekirppis (lahjoitukset Oulunkylän tai Maunulan kirkoille), hierontaa (ajanvaraus aamukahvin aikana), Sacrumin kirjapöytä ja tietoa Naisten Pankista.

Maksuton, ei ilmoittautumista. Poikkea tai vietä koko päivä!

Ilmoita lastenhoitotarpeesta ennakkoon Maija Pesonen-Kareiselle, p. 09 2340 5328, maija.pesonen-kareinen@evl.fi.

Naistenpäivän järjestävät Oulunkylän seurakunta, vapaaehtoiset ja Oulunkylän Martat.


Maailma-kuoro goes All Afro! Naisenergiaa afrikkalaiseen tyyliin

Maailma-kuoron naistenpäivän konsertti la 8.10. klo 10.30 Maunulan kirkossa, Metsäpurontie 15

Räjäyttävät rytmit, kutkuttavat harmoniat ja suloiset melodiat kuljettavat kuulijan pitkin poikin laajaa Afrikan mannerta, mm. Etelä-Afrikkaan, Mosambikiin, Namibiaan ja Beniniin. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Maailma-kuoro on elinvoimainen, monikulttuurinen naiskuoro Helsingistä. Kuoron ohjelmisto on kuorolaisten näköistä: voimakkaat naisäänet tulkitsevat eri musiikkikulttuurien inspiroivia lauluperinteitä puolustaen musiikin keinoin moniäänisyyttä Suomessa. Kuoroa on johtanut sen perustamisesta lähtien Saara Ruuska. Lisätiedot: www.facebook.com/maailmakuoroKoko Hubara on antirasistisen blogin kirjoittaja.
Nahla Hewidy on muslimiaktiivi.
Tapahtuman juliste
Maailma-kuoro. Photo By: Jarmo Siira Photography