Saa iloita!

Seurakuntapastori Elina Koivisto kirjoittaa keväisen toiveikkaassa ja iloisessa kirjoituksessa jokaisen ihmisen valtavasta merkityksestä: "Sinä olet Jumalan silmissä kaunis. Sinä olet ainutlaatuinen."

Mielessäni on kuva iloisesta pienestä tytöstä. Suu on messingillä ja silmät loistavat sellaista iloa, jota näkee harvoin. Taiteilija Raija Maula on kirjoittanut piirroksen alle ajatelman: "Kasvoista näkee, kuka sydämessä asuu". Oletko tänään ehtinyt katsoa peiliin? Millaiset kasvot siellä näit? Millaisen kuvan ja ajatelman sinusta voisi tehdä?

Monilla ihmisillä on Jeesukseen uskovista sellainen kuva, että nämä ovat surullisia, tylsiä ja ahdistavia. Kuitenkin Raamattu on täynnä iloa ja riemua, kiitosta ja ylistystä. Paavali kirjoittaa Filipin seurakuntalaisille: "Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa! Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on jo lähellä. Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa." (Fil. 4:4-7)

Paavali kirjoitti ilosta ja sydämen rauhasta mahdollisimman vaikeassa tilanteessa; hän oli vankilassa uskonsa tähden. Silti kirje huokuu iloa, toivoa ja rakkautta. Paavalin ilo perustui siihen, että hän tiesi olevansa rakastettu ja turvassa. Hän oli vaikeuksien keskellä oppinut luottamaan Jumalan huolenpitoon. Samasta asiasta kirjoittaa Margareta Melin runossaan.

Olen hieno, sillä sinä olet minut luonut.
Olen arvokas, sillä sinä rakastat minua.
Kaunis olen silmissäsi, jalokivi kädessäsi.
Siksi ei ole väliä, jos joku ei anna
minulle arvoa tai pitää minua typeränä.
Sydämeeni kuiskaat totuuden:
olen kultaakin arvokkaampi.
Olen silmäteräsi, salainen aarteesi.
Iloitset minusta.
Tahdon kiittää sinua
niin kauan kuin elän
ja aina muistaa,
kuka minä olen.

Margareta Melin

Haastaan sinut tänään rukoilemaan ja kiittämään Jumalaa. Pyydä, että Jumala voisi osoittaa elämässäsi ne asiat, joista voit olla iloinen ja onnellinen. Katso kaunista luontoa, joka puhkeaa kukkaan. Katso lapsia, jotka leikkivät iloisina nauttien auringosta ja keväästä. Muista pääsiäisen sanoma siitä, miten Jeesus on ylösnousemisellaan voittanut kaiken pahan vallan.

Rukous: Herra Jeesus Kristus, kun sinä olet minussa ja minä sinussa, minussa elää ilo. Sinä olet ilo, sinä annat eteenpäin vievän suunnan koko arkielämääni, ankkuroit minut turvallisesti Jumalaan. Sinä vapautat minut pelosta, kun joudun lukittuihin tilanteisiin ja suljettujen ovien eteen. Yhteydessä sinuun saan selvänäköisyyttä ja alttiutta etsiä uusia teitä vaikeissa vaiheissa. Sinä annat minulle uudet tehtävät ja sinussa on mahdollisuudet niiden ratkaisemiseen. Minun ei tarvitse antautua pelkojen ja toivottomuuden valtaan. Sinussa on vapauteni ja aitouteni perusta. Tule siis luokseni ja jää asumaan minuun. Uudista minussa jälleen ilo siitä, että sinä elät ja olet kanssani. Aamen.