Etusivu > Seurakunnat > Paavalin seurakunta >

Kaste | häät | hautajaiset

Kaste, häät, hautajaiset

Paavalin seurakunta haluaa olla läsnä jäsentensä elämän käännekohdissa ja juhlahetkissä, iloissa ja suruissa. Ota yhteys kirkkoherranvirastoon tai päivystävään pappiin, niin saat ohjeita, neuvoja ja tukea.

Kaste

Perheeseen on tullut pienokainen. Onnittelut!
Olet saanut kasteen liittyvää postia seurakunnalta. Sopiaksesi kasteasioista, ota yhteyttä päivystävään pappiin, p. 09 2340 5402.

Kastepaikka
Lapsi voidaan kastaa joko kirkossa, kotona tai muussa sopivassa paikassa. Suosittu kastepaikka on Paavalinkirkko. Kirkon yhteydessä on myös kaksi seurakuntasalia, joissa voi järjestää kastekahvit. Ne ovat maksuttomasti käytettävissä kastejuhlien järjestämistä varten.

Kastepappi
Kastepapiksi voi myös pyytää omaa tuttua pappia toisesta seurakunnasta. Tarvittaessa vanhemmat voivat hakea kirkkoherranvirastosta kaste-ja kummitodistukset sekä kastekynttilän.

Kastekeskustelu
Varattuasi kasteajan ja -papin, pappi ottaa sinuun yhteyttä kastekeskustelun sopimiseksi. Tapaamisessa tutustutaan toinen tosiinsa, perheeseen, käydään läpi kasteen kaava, valitaan virret ja tarkistetaan nimi- ja kummiasiat.

Lue lisää >>

Kuuntele suosittuja kastevirsiä: Kastevirret

Esirukous kirkossa
Kasteen jälkeen Paavalinkirkon messussa kerrotaan seurakunnassa kastettujen lasten nimet ja rukoillaan pienokaisten ja heidän perheidensä puolesta.

Kasteen jälkeen
Pappi toimittaa kasteeseen liittyvät asiakirjat, kaste ja rekisteröintipaperit kirkkoherranvirastoon. Näin lapsi rekisteröidään seurakunnan jäseneksi ja samalla lapsen nimitiedot välittyvät väestötietojärjestelmään.

Lue lisää>>

Häät

Naimisiin. Hienoa!
V
ihkikirkko varataan hyvissä ajoin siitä seurakunnasta, jonka alueella kirkko on. Paavalinkirkon vihkivarauksen voi tehdä päivystävältä papilta, p. 09 2340 5402 tai kirkkoherranvirastosta.

Esteiden tutkinta
Ennen vihkimistä tehdään avioesteiden tutkinta. Pari voi tulla yhdessä kirkkoherranvirastoon, jossa asiakirjat täytetään. Lomakkeet voi myös tilata kotiin tai tulostaa netistä. Ne voi palauttaa täytettynä virastoon. Myös kaikki maistraatit tekevät avioesteiden tutkintoja.

Avioliiton esteiden tutkinta on suoritettava viimeistään viikkoa ennen vihkimistä, mutta se kannattaa tehdä jo ajoissa, sillä päätös pysyy voimassa neljä kuukautta.

Vihkipappi
Vihkivä pappi tulee pääkaupunkiseudulla morsiamen tai sulhasen seurakunnasta. Voit pyytä vihkijäksi myös omaa muun seurakunnan pappia. Kanttori tulee seurakunnasta, jonka alueella vihkikirkko on.

Vihkivalmistelut
Vihkipappi kutsuu ennen vihkimistä vihkikeskusteluun. Siinä suunnitellaan yhdessä tulevaa juhlaa. Vihkitoimituksen musiikin valinnassa auttaa kanttori. Häneltä voi kysyä neuvoja, mielipiteitä ja ehdotuksia vihkitoimituksen musiikiksi.

Lue lisää>>

Hautajaiset

Suru koskettaa. Osanottomme.
Seurakunnan pappi siunaa läheisesi ja auttaa surutyössä. Pappi tulee siitä seurakunnasta, johon vainaja viimeksi kuului tai jonka alueella hän asui.

Mikäli tarvitset siunauspaikaksi Paavalinkirkkoa tai muistotilaisuuden pitopaikaksi seurakuntakotia, ota yhteys päivystävään pappiin, p. 09 2340 5402 tai kirkkoherranvirastoon. Kirkon tilat ovat käytettävissä maksuttomasti seurakunnan jäsenen hautaamisessa.

Pappi ottaa omaisiin yhteyttä ennen siunausta sopiakseen siunauskeskustelun ajasta ja paikasta. Siunaava pappi on valmis osallistumaan myös muistotilaisuuteen. Pyynnön tästä voi tehdä varatessa siunausaikaa tai siunauskeskustelussa.

Siunaamista seuraavana sunnuntaina poisnukkuneiden nimet luetaan messun yhteydessä Paavalinkirkossa. Samalla seurakunta muistaa esirukouksin omaisia. Muistamisen suhteen voi esittää myös oman toivomuksensa.

Hautajaispalvelut keskusrekisterissä
Helsingin hautausmaiden hautapaikat samoin kuin hautausmaiden siunauskappelit varataan Helsingin seurakuntayhtymän keskusrekisteristä, joka sijaitsee Seurakuntien talossa, Kolmas Linja 22, p. 09 2340 6000.

Ohjeita siunauksen järjestämiseen Helsingin seurakuntien alueella sivuilta: Helsingin seurakunnat, hautapalvelut

Lue myös>>

Kirkkoherranvirasto

Sammatintie 5, 00550 Helsinki
ma, ti, to ja pe klo 10−14, ke klo 12−17
09 2340 5400
paavali.srk@evl.fi
Kartta
Reittiopas

----------------------------------------

Päivystävä pappi tavattavissa
viraston aukioloaikoina
p. 09 2340 5402

----------------------------------------

Paavalinkirkko

Sammatintie 5, 00550 Helsinki
ma-to klo 11-14
09 2340 5445
suntiot.paavali@evl.fi
Kartta
Reittiopas