Rippikoulu Paavalin seurakunnassa

Vuonna 2018 rippikoululaisia ovat vuonna 2003 syntyneet nuoret. Rippikouluihin ovat tervetulleita myös vuonna 2002 syntyneet, jotka eivät olleet rippikoulussa vuonna 2017.


Riparit 2018

Paavalin seurakunnassa järjestetään kolme riparileiriä kesällä 2018. Syyskuun aikana lähetetään kirje 15 vuotta vuonna 2018 täyttäville Paavalin seurakunnan jäsenille. Kirjeessä ja nettisivuillamme kerrotaan riparin tärkeät päivämäärät.

Ripari-info vuoden 2018 rippikoululaisten huoltajille pidetään maanantaina 25.9. klo 18 Paavalinkirkossa.

Riparivaihtoehdot

1. Kellokoski, leirijakso 20.−27.6. konfirmaatio sunnuntaina 1.7.

2. Heponiemi, leirijakso 9.−16.7. konfirmaatio sunnuntaina 22.7.

3. Porkkala, leirijakso 25.7.−1.8. konfirmaatio sunnuntaina 5.8.

Jos riparileiri ei tunnu mielekkäältä vaihtoehdolta käydä ripari, voit olla yhteydessä Ann-Marieen.


Ripari-info huoltajille pidetään Paavalinkirkolla maanantaina 25.9. klo 18.


Ripari-ilmoittautuminen 1.−31.10.

Riparitiedot ja ilmoittautumislinkit löydät nettisivuiltamme, jonne pääset lyhytlinkin kautta tiny.cc/paavalinriparit

Lisätietoa rippikouluista antaa Ann-Marie Ahlsten.


Rippikoululeirin hinta on 140 €. Laskutamme rippikoulun lähettämällä maksulinkin ilmoittautumisessa maksajaksi merkityn henkilön sähköpostiin. Mikäli maksajalla ei ole verkkopankkitunnuksia, pyydämme ottamaan heti ilmoittautumisen jälkeen yhteyttä Ann-Marie Ahlsteniin.

Rippikoulumaksu ei saa muodostua esteeksi rippikouluun osallistumiselle. Alennusta leirimaksusta voi hakea 28.2.17 mennessä.

Mikäli leirille lähtemnen ei tunnut mielekkäältä vaihtoehdolta, voitte olla yhteydessä Minnaan tai Ann-Marieen ja keskustella vaihtoehdoista rippikoulun suorittamiseksi.


Rippikoulu kestää noin puoli vuotta

Paavalin rippikoulut alkavat riparistartilla sunnuntaina xx.xx.2018 klo 9 Paavalinkirkossa.

Yhteisen aloituksen jälkeen osallistumme messuun, joka alkaa klo 10. Messuun ovat tervetulleita rippikoululaisien koko perhe, kummit, isosvanhemmat ja muut läheiset.

Kevään aikana nuoret osallistuvat monipuolisesti kotiseurakunnan toimintaan. Nuori tapaa omaa ryhmäänsä ja osallistuu mm. nuorteniltoihin, messuihin, pääsiäisen ajan tapahtumiin.

Mikäli nuori on estynyt osallistumasta johonkin tapahtumaan, sovitaan korvaamisesta erikseen. Käynnit ja merkintöjen keräämisohjeet annetaan riparistartissa.

Mitä ripari tarkoittaa tänään?

Ripari on paikka, jossa uskonasioista ja elämästä voi kysellä ihan mitä tahansa. Perinteiset suomalaiset arvot pohjautuvat kristilliseen etiikkaan. Yritämme ymmärtää miksi käyttäydymme niin kuin käyttäydymme. Ja mikä olisi oikeanlaista elämää. Onko pakko rakastaa ihan kaikkia jotta voi olla hyvä ihminen? Mitä lähimmäisenrakkaus tarkoittaa tänä päivänä?

Ripareilla ei tarvitse pelätä ulkoläksyjen suorittamista, vaan jokaista autetaan niiden kanssa. Ripareilla hyödynnetään kännyköitä, sosiaalista mediaa ja pelejä osana oppimista.

Rippikoulu on seurakuntien kirkkolaissa säädettyä kasteopetusta. Opetusta ei yleensä voida antaa kasteen yhteydessä kastettavan nuoren iän takia. Siksi ripari käydään sinä vuonna kun täytetään 15 vuotta. Tämän ikäisillä nuorilla alkaa olla valmiuksia abstraktiin ajatteluun ja myös kiinnostusta elämän suuria kysymyksiä kohtaan: - Kuka minä olen? - Miksi olen täällä? - Kuka minut loi? Rippikoulussa pyritään yhdessä miettimään näihin kysymyksiin vastauksia. Usein syntyy myös paljon uusia kysymyksiä.

Entä jos osallistun järjestön tai muun tahon riparille?

Jos nuori menee riparille muualle, suorittaa hän kotiseurakunnassaan seurakuntajakson. Lähettäkää osoitteeseen riparit.paavali@evl.fi seuraavat tiedot: nuoren nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Tiedot kotiseurakuntaan tutustumisjakso alkaa xx.x.18 klo 9 rippikoulustartilla Paavalinkirkossa.

Mikäli nuori menee, jonkin lähiseurakunnan riparille suorittaa hän pääsääntöisesti seurakuntajakson siellä seurakunnassa.

Vanhemmille/ kasvattajille

Rippikoulun vanhempainillassa kerrotaan Paavalin rippikouluista, näytämme kuvia ja kerromme leirin aikatauluista ja sisällöistä. Keskustelulle ja kysymyksille on aikaa.

Teidän perheessä eletään riparia tänä vuonna. Tervetuloa mukaan matkalle oman nuoren rinnalle. Haastan teidät vanhemmat mukaan keskustelemaan nuoren kanssa uskonasioista.

Alla on elävä lukulista kirjoista, joissa käsitellään uskonelämää vähän eri kanteilta, jos haluat lisätä listaan jonkun hyvän kirjan, laita siitä viesti niin lisäämme sen. Valitse listasta kirja, lainaa tai osta se ja lue myös.

Lukulista

Pohdiskelevat

 • Eskola Antti: Vaikka en niin kuin kirkko opettaa
 • Kuula Kari: Kotona kristinuskossa
 • Heinimäki Jaakko: Kafekismus / Seitsemän syntiä
 • Gardell Jonas: Jumalasta / Jeesuksesta

Kokemukselliset

 • Raittila Anna-Maija: Kuuntelen kanssasi, Maria / Tie on jo täyttymys
 • Eben Alexander: Totuus taivaasta
 • Askola Irja: Jos olet, ole nyt / Tie vie, pyhä kantaa
 • Kainulainen Pauliina: Metsän teologia
 • Rauhala Pauliina: Taivaslaulu

Tiedolliset

 • Paavi Benedictus: Jeesus Nasaretilainen
 • Ruokanen Miikka: Ydinkohdat


----------------------Yhteystiedot

Meihin voit olla yhteydessä rippikouluun liittyvissä kysymyksissä!

Ann-Marie Ahlsten
Nuorisotyönohjaaja
050 375 8604 (myös WhatsApp)
ann-marie.ahlsten@evl.fi

Minna Kumpukallio
Rippikoulupappi
050 321 2322 (myös WhatsApp) minna.kumpukallio@evl.fi