Hautaan siunaaminen

Surun keskellä on raskasta hoitaa hautajaisten käytännön järjestelyjä. Monet hautaamiseen liittyvät asiat voi Helsingissä hoitaa yhdellä käynnillä Helsingin seurakuntayhtymän keskusrekisterissä. Sieltä voidaan varata vainajan hautapaikka, siunauskappeli ja siunaamisen ajankohta. Keskusrekisterissä on mahdollista sopia myös tuhkauksesta sekä varata hautahoito.

Helsingissä suurin osa siunauksista järjestetään hautausmaiden kappeleissa Malmilla, Honkanummella, Hietaniemessä tai Kulosaaren kappelissa. Maunulassa on uurnalehto. Siunaaminen on mahdollista toimittaa myös vainajan omassa kotikirkossa.

Roihuvuoren seurakunnan kirkoissa Roihuvuoressa, Laajasalossa ja Tammisalossa järjestetään paljon siunaustilaisuuksia. Kirkoissa olevat seurakuntasalit soveltuvat hyvin muistotilaisuuden pitopaikaksi.

Pappi tulee siitä seurakunnasta, missä vainaja on ollut viimeksi kirjoilla. Tällöin omaisten kannattaa ottaa yhteyttä kyseisen seurakunnan seurakuntatoimistoon. Samalla voidaan sopia mahdolliset kirkon ja seurakuntasalin tilavaraukset. Jos siunaaminen järjestetään seurakunnan tiloissa, tulee myös kanttori samasta seurakunnasta. Kanttorin kanssa voidaan sopia siunaustilaisuuden musiikista. Hautausmaiden kappeleissa on omat kanttorinsa.

Roihuvuoren seurakunnalla on käytössään arkkualba. Arkkualba on siunaustoimituksessa arkun päälle laitettava tekstiili. Arkulla olevan alban päälle ei saa sijoittaa eikä laskea kukkasia. Alban käyttö on seurakunnan jäsenille maksuton, ja alba on käytettävissä omissa kirkoissamme olevissa siunaustilaisuuksissa.

Ennen hautaan siunaamista pappi käy omaisten kanssa siunauskeskustelun, jossa mietitään hautajaisten kulku vainajan mahdollisia toivomuksia kunnioittaen.

Tarkempaa tietoa hautajaisten järjestelyistä.

Muualla aiheesta:

Lohtua suruun
Kun läheinen on poissa
Siunaustilaisuus
Lohtua suruun
Kun läheinen on poissa

Toimitusvaraukset

Seurakuntatoimisto hoitaa toimitusvaraukset. Tule käymään osoitteessa Tulisuontie 2 tai soita, p. 09 2340 5700
ma ja ti klo 10-13,
ke klo 14-17.30,
to ja pe klo 9-12.

Hautapalvelut

Keskusrekisterin hautapalveluissa hoidetaan hautaamiseen, hautapaikkaan ja haudanhoitoon liittyviä asioita.

Hautapalvelut
Kolmas linja 22 B 00530 Helsinki
toimisto avoinna arkisin klo 8.00-15.45, puhelinpalvelu avoinna arkisin klo 9.00-15.45.
p. 09 2340 6000
helsinki.hautapalvelut(at)evl.fi
Kartta