Kaste

Lapsi tulee kastaa kahden kuukauden ikään mennessä. Jos kaste viivästyy, kasteaika olisi hyvä varata kahden kuukauden sisällä. Kastaminen tapahtuu joko kirkossa tai kotona.

Kasteen toimittaa kotiseurakunnan pappi, mutta myös muita pappeja voi pyytää kastamaan pienokaisen. Kummeja on yleensä ainakin kaksi, mutta kirkkoherran suostumuksella voi olla ainoastaan yksi kummi. Kummien tulee kuulua kirkkoon, olla rippikoulun käyneitä ja konfirmoituja. Ennen kastetoimitusta pappi keskustelee lapsen nimestä ja kastetilaisuuden kulusta vanhempien kanssa.

Aikuiskaste toimitetaan silloin, kun kastamaton haluaa liittyä kirkon jäseneksi. Aikuiskasteessa tarvitaan lapsikasteen tapaan kummit.

Kastetta on hyvä pyytää noin kuukausi ennen ajateltua kastepäivää. Kastettujen nimet luetaan noin viikon kuluttua kasteesta, sunnuntaimessun yhteydessä.

Roihuvuoren seurakunnan tilat ovat ilmaiseksi seurakuntalaisten käytettävissä kastejuhliin. Kasteita järjestetään Roihuvuoren, Laajasalon ja Tammisalon kirkoissa ja Laajarannan huvilassa. Seurakunnan kastemekkoja voi maksutta lainata niin kirkko- kuin kotikasteisiinkin.

Katso myös:

Pienelle parasta -sivusto

Roihuvuoren kirkkoherranvirasto
ma-ti 10-13, ke 14-17.30, to-pe 9-12
09 2340 5700
roihuvuori.srk@evl.fi