Messut, rukoushetket ja muut hartaat hetket

Messu tarkoittaa jumalanpalvelusta, jossa vietetään ehtoollista. Jumalanpalvelus on kaksisuuntaista: yhtäältä Jumala palvelee ihmistä ja toisaalta ihminen palvelee Jumalaa. Jumalanpalveluksessa ihminen saa jättää Jumalalle kaikki väärät tekonsa ja ajatuksensa sekä ylipäänsä kaiken sen, mikä on tullut Jumalaa tärkeämmäksi (synnintunnustus). Niiden tilalle Jumala antaa rauhan ja vapauden (synninpäästö). Kun ihmisen ei tarvitse enää itse kantaa syyllisyyttään, hän voi vastavuoroisesti palvella Jumalaa kiittämällä.

Jumalanpalvelus on kohtaamispaikka, jossa Jumala puhuu ihmisille ja ihmiset Jumalalle. Rukouskin on kaksisuuntaista. Ihminen voi kertoa asioistaan ja elämästään Jumalalle. Jumalan puhetta voi kuunnella sydämessään, Raamatun teksteissä tai vaikka yhteisissä lauluissa ja virsissä sekä kirkkosalin yksityiskohdissa. Rukous on ennen muuta läheisyyttä. Ihminen ja Jumala ikään kuin viipyvät toistensa sylissä kertomassa rakkaudestaan toisilleen.

Jumalanpalvelus on sekä yksityinen että yhteinen asia. Seurakuntaa kuvataan Raamatussa Kristuksen ruumiina, jonka jäsenet tarvitsevat toisiaan – muuten kokonaisuus ei toimi. Tämä tarkoittaa, että usko ei ole yksityisasia, vaikka niin tavataankin Suomessa sanoa. Seurakunta on yhteisö, joka elää ja hengittää yhdessä ja jossa Jumala toimii.

Messut
Messu Roihuvuoren kirkossa sunnuntaisin klo 10 ja Laajasalon kirkossa klo 12.
IEC:n (International Evangelical Church) englanninkielinen messu Tammisalon kirkossa sunnuntaisin klo 10.
Iltamessu Roihuvuoren kirkossa keskiviikkoisin klo 18.

Messujen teemoista löydät tietoa tapahtumakalenterista.


Pyhää lapsille
Lapsille on tarjolla lasten kirkkohetkiä, Tammenterhokirkkoja, perhemessuja, vauvakirkkoja sekä periodipyhäkoulu. Tarkemmat tiedot löydät täältä.

Rukous
Rukous- ja ylistysilta
Roihuvuoren kirkon kappelissa joka toinen tiistai klo 18 (ei kesällä).
Sanan ja rukouksen ilta noin kerran kuussa sunnuntaisin klo 18 Laajasalossa (ei kesällä).
Aamurukous Laajasalon kirkolla keskiviikkoisin klo 6.30.
Rukoushetki Roihuvuoren kappelissa tiistaisin klo 12.30 (ei kesällä).
Keskipäivän rukoushetki Laajasalon kirkossa torstaisin klo 12.

Tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista.