Etusivu > Seurakunnat > Roihuvuoren seurakunta >

Yhteisvastuu 2017

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa

Kirkon Yhteisvastuukeräys torjuu tänä vuonna ihmiskauppaa Suomessa ja maailman konfliktialueilla. Ihmiskauppa on ihmisen vapauteen kohdistuvaa vakavaa rikollisuutta, monialaista, järjestäynyttä ja vaikeasti tunnistettavaa. Se on läsnä kaikkialla, myös Suomessa, koko ajan.

Suomessa vuoden 2017 keräysvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa.

Harmaan eri sävyt -hankkeen päätavoitteena on ehkäistä ihmiskauppaa ja hyväksikäyttöä tavoittamalla, tunnistamalla ja tukemalla virallisten tukijärjestelmien ulkopuolelle putoavia ihmiskaupan tai ihmiskaupan kaltaisten rikosten uhreja.

Keräysvaroin muun muassa kehitetään tukihenkilötoimintaa sekä etsivää työtä ympäristöissä, joissa haavoittuvuus on suurta ja hyväksikäytön riskit merkittäviä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Keräysvaroilla tuettava kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi.

Vuoden 2017 keräyksen kansainvälinen esimerkkikohde on Lähi-Itä, jossa avustustyön painopiste on Jordanian 12–30-vuotiaissa syyrialaispakolaisssa. Heille tarjotaan koulutusta ja psykososiaalista tukea. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Kotimaan työhön käytetään 40 prosenttia keräystuotosta, josta osa kanavoituu paikallisseurakuntien diakoniatyöhön. Ulkomaan kohteeseen ohjataan 60 prosenttia tuotosta Kirkon Ulkomaanavun välityksellä. Keräys käynnistyy 5.2.2017. Keräys kestää koko vuoden, mutta aktiivisin keräyskausi ajoittuu helmi-toukokuulle.

Lisätietoa keräyksestä: yhteisvastuu.fiYhteisvastuukeräys 2017 Roihuvuoren seurakunnassa

Tapahtumat

YHTEISVASTUUKERÄYKSEN AVAJAISMESSUT
su 5.2. Roihuvuoren kirkossa klo 10 ja Laajasalon kirkossa klo 12

EURONPÄIVÄ
la 11.2. klo 11–15 Laajasalon kirkolla
Koko perheen yhteisvastuutapahtuma

Poniratsastusta (klo 11–14), aasirekiajelua, ongintaa, temppurata, arvonta, kilpailuja, loimulohta, muurinpohjalettuja, hernekeittoa, kahvio, lasten vaate- ja lelukirppis, ynnä muuta. Kaikki eurolla tai muutamalla! Huom. käteismaksu

LASKIAISPULLIA MYYTÄVÄNÄ
Laskiaissunnuntaina 26.2. Laajasalon kirkolla messun (alkaa klo 12) jälkeen.

MIESYHTYE KÖNSIKKÄIDEN KONSERTTI
su 12.3. klo 18 Laajasalon kirkossa. Vierailijana Samae Koskinen. Liput 15 e ennakkoon ma 27.2. Laajasalon kirkolta arkisin klo 10–14 ja tilaisuuksien yhteydessä sekä Roihuvuoren seurakuntatoimistosta aukioloaikoina. Lippuja ovelta tuntia ennen konserttia. Konsertin jälkeen kahvitarjoilu. Konsertin ja kahvitarjoilun tuotto lyhentämättömänä Yhteisvastuukeräykselle.

VIRSI VITOSELLA
su 19.3. klo 15 Laajasalon kirkossa. Virsitoive viidellä eurolla.

VARASLÄHTÖ VAPPUUN
pe 28.4. klo 11–14
Koko perheen yhteisvastuutapahtuma

Arpoja, onnenpyörä, grillimakkaraa, kahvio sekä suntion simaa ja munkkeja myös kotiin ostettaviksi.

BURGERIBRUNSSI
la 6.5. klo 10.30–13 Laajasalon kirkolla
Kokoa itse mieleisesi burgerit! Jälkiruuaksi kahvia ja jäätelöä.
Liput: lapset (alle 12-v.) 10 e, aikuiset 15 e. Osta lippusi ennakkoon 24.4.–3.5., paikkoja on rajoitetusti. Lippuja myydään Laajasalon kirkolla arkisin klo 10–14 sekä tapahtumien yhteydessä. Niitä saa myös Roihuvuoren seurakuntatoimistosta aukioloaikoina.

SAARISTORISTEILY YHTEISVASTUUN HYVÄKSI
ma 15.5. klo 18–21
Rentoa yhdessäoloa, laulua ja hyvää syömistä paikallisissa saaristomaisemissa. Kinkkukiusaus ja kasvisvaihtoehto, kahvi ja pieni makea. Liput 35 e ennakkoon ma 10.4. alkaen Laajasalon kirkolta arkisin klo 10–14 ja tilaisuuksien yhteydessä sekä Roihuvuoren seurakuntatoimistosta aukioloaikoina.

YHTEISVASTUUN KIITOSMESSU
su 7.5. klo 12 Laajasalon kirkossaTule mukaan!

Leipomishaaste

Toivomme leivonnaisia myytäväksi seurakuntamme suurimpaan YV-tapahtumaan Euronpäivään lauantaina 11.2. klo 11–15. Niinpä haastamme Sinut leipomaan!

Kaikki leivonnaiset ovat tervetulleita, suolaiset, makeat, pienet ja suuret. Valmista sitä, mistä eniten pidät tai mikä helpoiten luonnistuu. Pyydämme, että pakkaat leivonnaiset myyntiä varten ja liität mukaan tuoteselosteen eli mistä aineista leivonnainen on valmistettu. Näin esimerkiksi pähkinäallergikot eivät epähuomiossa osta pähkinää sisältävää tuotetta.

Leivonnaiset voi tuoda Laajasalon kirkolle (Reposalmentie 13) perjantaina 10.2 klo 9–18 tai Euronpäivänä 11.2 klo 10.30 mennessä.

Pyydämme ilmoittamaan Ritva Pykäläniemelle, mitä aiot leipoa, p. 050 546 8804, ritva.pykalaniemi@kolumbus.fi

Vapaaehtoiseksi

Tarvitsemme yhteisvastuutapahtumissa ja -keräyksessä monenlaista apua, muun muassa leipomisessa, lipas- ja listakeräyksissä, tapahtumien järjestelyissä ja pienissä vastuutehtävissä.

Jos vapaaehtoistyöt kiinnostavat, ota yhteys keräyspäällikkö Kari Laaksoseen tai vapaaehtoistyöntekijä Ritva Pykäläniemeen, joka on ollut monta vuotta erityisensä vastuunkantajana Yhteisvastuukeräysessä.


Yhteisvastuukeräyspäällikkö 2017
Kari Laaksonen
Kappalainen
Roihuvuoren seurakunta
p. 050 556 2526
kari.laaksonen@evl.fiYhteisvastuukeräyspäällikön työpari
Ritva Pykäläniemi
p. 050 546 8804
ritva.pykalaniemi@kolumbus.fi


Kalenteri

keskiviikko 13.12.2017