Musiikkityö

Musiikkia vauvasta vaariin - päiväkodeista vanhainkoteihin, ilosta suruun -
häistä hautajaisiin, arjesta juhlaan - kuoroharjoituksista konsertteihin. Ihmisen kohtaamista elämän suurissa käännekohdissa ja arkisessa aherruksessa. Musiikkia monella eri elämän tasolla. Tässä seurakuntamme musiikillinen viitekehys.

Musiikki elää paikallisseurakunnan, koko kirkon ja osittain myös kansainvälisellä tasolla seurakuntamme pääkirkon, Temppeliaukion, erityisluonteesta johtuen. Kirkko kallion sisällä on epätavallinen. Vuosittain sadat tuhannet vierailijat haluavat nähdä ja kokea sen. Musiikillisia elämyksiä poikkeuksellisessa miljöössä voi kokea vuosittain 150-190 konsertissa: Muusikkoja maailman huipulta, nimekkäitä taiteilijoita kotimaasta, laulajia, instrumentalisteja, orkestereita.

Musiikkia seurakuntamme jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa, konserteissa, seurakuntapiireissä, koulu- ja päiväkotivierailuissa, rippikoulussa ja muussa kasvatustyössä ovat toteuttamassa seurakunnan kirkkomuusikot, kuorot ja monet muut musiikin ammattilaiset, harrastajat ja seurakuntalaiset. Voidaankin sanoa, että seurakunnan musiikkityö läpäisee kaikki ikäryhmät ja kaikki työmuodot. Näin ollen toiminta tapahtuu paljolti yhteistyössä eri työalojen kanssa.

Kanttoreiden yhteystiedot

Kanttorit

Tuomas Karjalainen, kanttori, MuM, DU, musiikkityön esimies Kuva: Minerva Seppälä
Leena Tiitu, kanttori, musiikin tohtori