Etusivu > Seurakunnat > Vartiokylän seurakunta >

Kaste - häät - hautajaiset

kaste - häät - hautajaiset

Suosittu vihki- ja kastekirkko Puotilan kappeli kuuluu Vartiokylän seurakuntaan. Kappelin varaus on mahdollista myös muille kuin Vartiokylän seurakuntalaisille. Kaikki toimitusvaraukset hoituvat kirkkoherranviraston kautta.

Kaste

Kaste voidaan järjestää kotona tai kirkon tiloissa. Tilavarausta ja kastavaa pappia voit tiedustella seurakunnasta. Samalla voit myös kysyä tiloja mahdolliseen kastekahvitukseen. Jos pappi tulee toisesta seurakunnasta, muista noutaa kaste- ja kummitodistukset sekä kastekynttilä pienokaisellesi.

Lisää tietoa ja vinkkejä kasteeseen:

www.pienelleparasta.fi / www.enbartdetbasta.fi

Häät

Tiesitkö, että vihkiminen voi tapahtua kirkkotilassa, omassa kodissa tai vaikkapa puun alla? Siis melkein missä vain! Toimituksessa voi olla paikalla juhlaväkeä aina teistä kahdesta, papista ja todistajista lähtien suureen hääjoukkoon asti. Ota yhteys seurakuntana, kun suunnittelet häitä.
Avioliiton esteiden tutkinta tehdään kotiseurakunnassa tai maistraatissa aikaisintaan neljä kuukautta ja viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Tutkinnan voi tehdä myös suoraan verkossa osoitteessa: suomi.fi. Vihkiraamattu noudetaan omasta seurakunnasta. Jos vihkimisenne on Puotilan kappelissa, ja ette kuulu Vartiokylän seurakuntaan, pappi tulee kotiseurakunnastanne ja kanttori Vartiokylästä.

Lisää tietoa ja vinkkejä löytyy osoitteesta:

www.kirkkohaat.fi

www.kyrkbrollop.fi

www.haamusiikki.info/

Hääjuhlat voi järjestää: www.puotilankartano.fi

Hautajaiset

Hautajaisten järjestämisessä saa paljon apua alan hyvin hallitsevilta hautaustoimistoilta. Omaiset voivat toki hoitaa hautausjärjestelyjä paljon myös itse. Siunaus suoritetaan joko kirkossa tai siunauskappelissa. Helsingin hautausmaiden hautapaikat samoin kuin hautausmaiden siunauskappelit varataan Helsingin seurakuntayhtymän keskusrekisteristä, joka sijaitsee Seurakuntien talossa Kalliossa, Kolmas linja 22, p. 2340 6000. Hautaan siunaamisen toimittaa joko oman seurakunnan pappi tai muu pappi, jonka omaiset kutsuvat tehtävää hoitamaan.

Lisää tietoa hautajaisiin liittyvistä asioista löytyy osoitteesta:

www.hautaansiunaus.fi

www.jordfästning.fi

Musiikkia hautajaisiin löytyy osoitteesta:

www.oulunseurakunnat.fi/hautajaismusiikkia

Muistotilaisuuden voi järjestää: www.puotilankartano.fi

yhteystiedot

Vartiokylän
kirkkoherranvirasto

Turunlinnantie 3
00900 Helsinki

(09) 2340 6400

vartiokyla.srk@evl.fi

Aukioloajat: ma-pe 9-12 ja 13-16

Linkkejä

Lapsen syntyessä

Häitä suunnitellessa

Vihkiminen

Surun edessä

Hautajaiset