Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa

Kirkon vuosittainen suurkeräys Yhteisvastuu torjuu tänä ihmiskauppaa ja tukee ihmiskaupan uhreja Suomessa ja ulkomailla. Keräys käynnistyy sunnuntana 5.2.2017.

Kotimaassa keräysvaroin tuetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry.:n, MonikN-naiset Liitto ry.:n, Pakolaisneuvonta ry.:n ja Rikosuhripäivystyksen kanssa.

Keräysvaroin kehitetään tukihenkilötoimintaa ja etsivää työtä ympäristöissä, joissa altistuminen ja riskit ihmiskaupalle ja hyväksikäytölle ovat merkittäviä. Keräystuotoilla vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Ulkomaanavun esimerkkikohde on Lähi-Itä: Israelissa ja palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi.

Jordaniassa avustustyön painopisteenä on koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12−30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille.
Jordania on ottanut vastaan viime vuosina reilut 650 000 virallisesti rekisteröityä pakolaista, kolmanneksi eniten koko maailmassa. Epäviralliset arviot liikkuvat noin 1,4 miljoonan pakolaisen kieppeillä. Yli puolet heistä on alle 18-vuotiaita.

Turhautuminen ja vaikeat elinolosuhteet raastavat Syyriasta sotaa paenneiden ihmisten hermoja. Työlupia on äärimmäisen vaikea saada ja pakolaisnuorten jatkokoulutusmahdollisuudet ovat lähes olemattomat. Myös sodan arvet ja huoli Syyriassa edelleen olevista perheenjäsenistä kalvavat mieltä.

Jordaniassa yhteisvastuuvaroin tuettavan avustustyön painopisteenä on työllistymistä tukeva koulutus, harrastusmahdollisuudet ja psykososiaalinen tuki noin 12−30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuukeräyksessä on monta tapaa auttaa

Lipaskerääjät ovat liikkeellä Vartiokylän seurakunnan alueella. Tai tule itse kerääjäksi aktiiviviikoilla 6 ja 7! Voit ilmoittautua lipaskerääjäksi Yhteisvastuun avajaismessun jälkeen su 5.2. Vartiokylän kirkolla, tai ota yhteyttä Vartiokylän seurakunnan diakonissaan Leena Nygårdiin p. 09 2340 6450 tai leena.nygard@evl.fi

Voit tehdä lahjoituksen myös tilisiirrolla, puhelimitse tai tekstiviestillä . Pankkitilille lahjoittaessasi muistathan mainita seurakuntamme viitenumeron 308634.

Tervetuloa mukaan tapahtumiin!

Yhteisvastuu-keräyksen avajaismessu su 5.2. klo 11 Vartiokylän kirkolla. Messun jälkeen kirkkokahvit, jossa lisätietoa keräyksestä.

Laskiaisrieha eli koko perheen Yhteisvastuutempaus
ti 28.2. klo 17-18.30 Vartiokylän kirkolla.

Ohjelmassa kasvomaalausta, pomppulinna, ongintaa, arpajaiset, lastenvaate- ja lelukirpputori sekä partiolaisten keittämää maukasta soppaa ja laskiaispullia ym. Tuotto Yhteisvastuulle.

Muissakin Itä-Helsingin seurakunnissa on monipuolinen kirjo tapahtumia Yhteisvastuun hyväksi. Olet tervetullut esimerkiksi:

Laajasalon kirkolla Euronpäivä-tapahtuma la 11.2. klo 11-15.