Etusivu > Seurakunnat > Vuosaaren seurakunta >

Kaste - häät - hautajaiset

Kaste, häät ja hautajaiset

Kun olet varaamassa kirkollista toimitusta, ota yhteys päivystävään pappiin. Tavoitat hänet arkisin klo 10­–13 paitsi keskiviikkoisin klo 15–18 numerosta 09-2340 6502.

Katukappelin kastemalja

KASTE

Onneksi olkoon lapsen syntymän johdosta! Te olette saaneet suuren lahjan Jumalalta. Kastetta kannattaa alkaa suunnitella pian lapsen syntymän jälkeen:

Oletteko jo miettineet lapselle nimeä?

Entä oletteko jo sopineet keitä pyydätte kummeiksi?

Missä haluatte lapsenne kastaa: seurakunnan tiloissa vai muualla?

Ota yhteys päivystävään pappiin, jonka kanssa te sovitte kastepäivän ja paikan. Kummeja tarvitaan vähintään kaksi. Heidän tulee kuulua kirkkoon ja olla rippikoulun käyneitä ja konfirmoituja.

Seurakuntamme tilat ovat ilmaiseksi seurakuntalaistemme käytettävissä kastejuhliin (poikkeuksena Merihiekka). Kastemekkoja saa maksutta lainaksi niin kirkko- kuin kotikasteisiin.

Lue lisää kastetilaisuuden järjestämisestä Pienelle parasta -sivustolta.

AVIOLIITTOON VIHKIMINEN

Kun olette ottamassa isoa askelta elämässänne astuaksenne avioliittoon, on aika varata kirkko ja pappi sekä teettää avioliiton esteiden tutkinta. Pappi varataan siitä seurakunnasta, johon te kuulutte; kirkko ja kanttori siitä seurakunnasta, jonka kirkossa haluatte tulla vihityksi.

Avioliiton esteiden tutkintaa varten te voitte joko

  1. tulla oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon (ottakaa henkilöllisyystodistukset mukaan) tai
  2. tilata kaavakkeen kotiin ja lähettää sen postitse (siinä tulee olla kahden todistajan allekirjoitukset)

Tutkinta on suoritettava viimeistään viikkoa ennen vihkimistä, mutta se kannattaa tehdä jo ajoissa, sillä päätös pysyy voimassa neljä kuukautta.

Ennen vihkitoimitusta pappi keskustelee kanssanne, jolloin usein myös harjoitellaan vihkitoimituksen kulkua. Kanttori tulee pääsääntöisesti siitä seurakunnasta, jonka kirkossa teidät vihitään.

"Paina minut sinetiksi sydäntäsi vasten, pane sinetiksi ranteesi nauhaan." (Laul. l. 8:6)

Jeesus sanoo: Minä olen ylösnousemus ja elämä.

HAUTAAN SIUNAAMINEN

Otamme osaa suruusi. Kun läheisesi on kuollut ja joudut miettimään hautajaisjärjestelyjä, on surun keskellä helpointa ottaa yhteys hautaustoimistoon. He hoitavat puolestasi suurimman osan käytännön järjestelyistä. Hautaustoimisto ottaa yhteyttä päivystävään pappiimme.

Siunaava pappi ottaa yhteyttä läheisimpään omaiseen (jonka yhteystiedot on hautaustoimistosta annettu) ja keskustelee tilaisuuden kulusta sekä vainajan elämästä.

Voimia ja siunausta suuren surun keskelle.

"Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti." (Ps. 23:6)