Etusivu > Seurakunnat > Vuosaaren seurakunta > Toiminta >

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset

Tervetuloa seurakuntamme jumalanpalveluksiin - Jumalan kansan yhteisiin juhliin! Seurakuntamme viettää säännöllisesti messua kolmessa eri kirkossa tai kappelissa.


Haluatko lukea saarnoja?

Osa seurakuntamme messujen ja jumalanpalvelusten saarnoista päivitetään nettiin. Voit lukea niitä blogissa Sanaa ja saarnoja.


Jumalanpalvelukset

Messu, Vuosaaren kirkko, sunnuntaisin klo 11

Joka sunnuntai messussa kuulemme sanaa, vietämme yhteistä ehtoollista, laulamme virsiä ja paljon muuta. Lapsille on lastennurkka, jossa voi messun aikana vaikkapa lukea tai piirtää.

Kirkkokahvit messujen jälkeen Taivaanranta-seurakuntasalissa.


Iltakirkko, Katukappeli, torstaisin klo 18

Joka arkitorstai vietämme yhteistä ehtoollista ja laulamme virsiä tai hengellisiä lauluja Columbuksen kauppakeskuksessa sijaitsevassa Katukappelissa. Tervetuloa arjen keskeltä sanan ääreen!


Merirastimessu, Merirasti-kappeli, kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 16

Kerran kuussa vietämme Merirasti-messua, jossa saamme nauttia sanaa ja rukousta, kohtaamista ja jakamista, lepoa ja virkistystä. Tervetuloa Meri-Rastilaan ehtoollisjumalanpalvelukseen!


Haluatko mukaan toteuttamaan jumalanpalveluksia?

Vuosaaren seurakunnassa aloitettiin seurakuntalaisista koostuvien jumalanpalvelusryhmien toiminta syksyllä 2013. Tule mukaan toteuttamaan yhteisiä messuja!

Myös lapset ovat tervetulleita ryhmiin.

Tarkoitus on, että jokaisessa sunnuntain messussa on mukana ryhmä seurakuntalaisia, jotka toimivat erilaisissa tehtävissä messun yhteydessä. Näitä tehtäviä on mm. kirkkovieraiden vastaanottaminen, virsikirjojen ja messuohjelmien jakaminen, raamatuntekstien lukeminen, esirukouksessa avustaminen, kirkkokahvien keitto, kolehdin kerääminen, kirkkosalin somistaminen ja valmistelu messua varten. Myös kirkonpenkissä istuminen ja messussa mukana oleminen voi olla yksi ryhmäläisen tehtävä. Jumalanpalvelusryhmätoiminta on käynnistynyt alun perin Ruotsissa 2000-luvun vaihteessa ja levinnyt siellä lukuisiin seurakuntiin ympäri maan.

Voit tulla ryhmään mukaan, etsimme kaikenlaisia seurakuntalaisia; nuoria, vanhoja, naisia, miehiä, seurakunnassa jo aktiivisesti mukana olevia ja juuri sinua, joka et vielä ole löytänyt omaa tapaasi osallistua seurakunnan toimintaan. Oleellista on, että haluat tulla mukaan jumalanpalvelukseen. Kussakin messussa on mukana yksi ryhmä, joka suunnittelee messun yhdessä papin ja muiden vuorossa olevien työntekijöiden kanssa. Messuvuoroja yhdelle ryhmälle tulee n. 2–3 kuukauden välein. Toivomme, että voit sitoutua olemaan mukana ryhmässä ainakin vuoden ajan.

Voit ilmoittautua ryhmäläiseksi tai kysellä lisätietoja ottamalla yhteyttä Marketta Antolaan (marketta.antola@evl.fi), p. 050-447 4833, joka toimii ryhmien koordinaattorina.

Tule mukaan kehittämään Vuosaaren seurakunnan elämää – messu on koko seurakunnan yhteinen asia!


to 25.5.2017

Helatorstain sanajumalanpalvelus Vuosaaren kirkossa

25.5.2017  klo  11:00 -  12:00 Vuosaaren kirkko

Helatorstain sanajumalanpalvelus Vuosaaren kirkossa klo 11. Liturgia ja saarna Arto Huhdanmäki, musiikki Eeva Jurmu, Naiskuoro Discantus.

Helatorstain eli Kristuksen taivaaseenastumisen päivän aihe ja ajankohta, 40 päivää pääsiäisestä, on saatu Apostolien teoista (Ap. t. 1: 6-14). Kristus korotettiin taivaisiin. Hän on astunut taivaalliselle valtaistuimelle ja istuu nyt Jumalan oikealla puolella. Hänelle on annettu kaikki valta...

Pieni pyhiinvaellus Vuosaaren kirkolta ja kansanmusiikkimessu Merimieskirkolla

25.5.2017  klo  16:00 -  19:00 Vuosaaren kirkko,

Pieni pyhiinvaellus ja kansanmusiikkimessu Merimieskirkolla helatorstaina 25.5. Pyhiinvaellus lähtee Vuosaaren kirkolta klo 16, messu Merimieskirkossa klo 18. Pyhiinvaelluksen ohjaavat Lea Purhonen ja Lauri Holma. Messun toimittavat Merimieskirkon pääsihteeri Hannu Suihkonen, sekä Anja Hinkkanen ja Sakarat....


su 28.5.2017

Messu Vuosaaren kirkossa

28.5.2017  klo  11:00 -  12:00 Vuosaaren kirkko

Suvivirren sunnuntain messu Vuosaaren kirkossa su 28.5. klo 11. Liturgia Samuel Paananen, Saarna Arto Leinonen, musiikki Eeva Jurmu.

Päivän aiheena on Pyhän Hengen odotus. Jeesus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Jeesuksen ja opetuslasten, eli seurakunnan välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan...


su 4.6.2017

Vuosaaren seurakunnan 50-vuotis juhlamessu ja juhlatilaisuus kirkolla

4.6.2017  klo  11:00 -  15:00 Vuosaaren kirkko

Juhlamessu Vuosaaren kirkossa su 4.6. klo 11. Vuosaaren seurakunta 50 vuotta. Liturgia Jussi Mäkelä, saarna emerituskirkkoherra Seppo Tirkkonen. Messussa mukana kaikki seurakunnan työntekijät. Messun jälkeen juhlatilaisuus, keittolounas, juhlakahvit ja ohjelmaa.

Helluntain kirkkopyhän aiheena on Pyhän Hengen vuodattaminen. Raamatuntekstit puhuvat Pyhästä Hengestä lupauksena ja lahjana. Hänet on lähetetty meille puolustajaksi,...


su 11.6.2017

Messu Vuosaaren kirkossa

11.6.2017  klo  11:00 -  12:00 Vuosaaren kirkko

Messu Vuosaaren kirkossa su 11.6. klo 11. Liturgia Samuel Paananen, saarna Johanna Joronen, musiikki Hanna Virtanen. Kirkkokahvit.

Päivän aihe on salattu Jumala. Pyhäpäivän sanomassa kiteytyy kirkon opetus Jumalan kolmiyhteisyydestä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä. Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut...