Tukea sinulle

Jos eteesi tulee surua, sairautta tai muita elämän ristiriitoja, voit ottaa luottamuksellisesti yhteyttä diakoniatyöntekijään tai seurakunnan muihin työntekijöihin. Sinun ei tarvitse jäädä yksin asioittesi kanssa.

Seurakunnan palvelutyö, diakonia, on kokonaisvaltaista auttamista, niin henkistä ja hengellistä kuin käytännöllistäkin. Joskus apumme voi olla myös taloudellisissa asioissa auttamista. Apu on maksutonta ja tarkoitettu kaikenikäisille seurakunnan alueella asuville.

Diakoniatyön ryhmätoiminta tarjoaa vertaistukea. Ryhmiä on esimerkiksi ikäihmisille sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Lisäksi järjestetään leirejä ja muuta virkistystoimintaa, muun muassa maahanmuuttajille.

Diakoniatehtävässä tarvitaan jokaista. Oman seurakuntasi kautta löydät monipuolisia vaihtoehtoja vapaaehtoistyöhön. Pieni naapuriapukin voi olla oikealla hetkellä parasta mahdollista tukea, joka tekee elämästä turvallisempaa.


Tutustu myös Itätuulia-blogiin, jossa Itä-Helsingin diakoniatyöntekijät kirjoittavat työstään.

Diakoniatyön ajanvaraus

Keskitetty ajanvaraus tiistaisin ja torstaisin klo 9-10
p. 09 2340 6518 tai


käymällä henkilökohtaisesti Vuosaaren kirkolla (sisäpiha, Marielundin kappelin ovi, diakonit-ovikello. Yhteydenottopyynnön voit jättää myös sähköpostitse:

vuosaari.diakonia@evl.fi.

Diakoniatyöntekijät ovat mukana alueen asukkaiden elämässä ja erilaisten ryhmien
toiminnassa jakamassa iloja ja suruja.

Oman asuinalueesi työntekijän yhteystiedot löydät täältä: Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot

Helsingin kaupungin
- Kriisipäivystys p. 09 3104 4222
henkistä ensiapua ja tukea kriisitilanteissa 24 h/vrk

- Sosiaalipäivystys p. 020 696 006
tukea ja neuvontaa 24 h/vrk