Etusivu > Seurakunnat > Vuosaaren seurakunta > Ajankohtaista >

Kirkkoherran tervehdys

Jumalan valitut

Te, jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja hänelle rakkaita, pukeutukaa siis sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, lempeyteen ja kärsivällisyyteen. (Kol. 3:12)

Pidätkö itseäsi Jumalan valittuna vai et? Kovin helposti me ajattelemme, että Jumalan valittu tarkoittaa jotain muuta kuin meitä itseämme, jotain ihan erityistä ihmistä. Mutta kun juuri Sinä olet Jumalalle erityinen ja hyvin rakas! Sinä itse et voi ansaita tuota Jumalan valitun "titteliä", vaan olet Hänelle rakas, koska Hän on sinun Isäsi. Ainoa mitä Hän sinulta odottaa on, että otat vastaan Hänen armonsa ja rakkautensa sinua kohtaan. Ei Hän pakota ketään olemaan Hänen valittunsa, mutta se kannattaa, ota se uskolla vastaan – ole Hänen valittunsa ja käyttäydy sen mukaisesti: pukeutukaa siis sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, lempeyteen ja kärsivällisyyteen.

Monelle meistä tuo jotenkin särähtää korvaan, sillä emme koe itse käyttäytyvämme tuolla tavoin emmekä varsinkaan näe kanssa ihmisissämme aina noita piirteitä. Kun koemme kaikkea päinvastaista, emme pysty helposti näkemään lähimmäistämme Jumalan valittuna. Kukaan ei ole täydellinen eikä pysty joka tilanteessa elämään noiden Paavalin kehotusten mukaan. Mutta se ei tarkoita sitä, että ne pitäisi jättää huomiotta. Päinvastoin, sillä jos ja kun me olemme armahtavaisia, ystävällisiä, nöyriä, lempeitä ja kärsivällisiä, niin me olemme sitä vain ja ainoastaan Jumalan armon voimalla! Sillä kaiken mitä meillä on, me olemme saaneet Herralta.

Hänellä on jokaiselle meistä Hänen valituistaan oma suunnitelmansa. Me emme ole siihen täydellisiä, mutta mihin Herra on meidät valinnut, siihen Hän myös meidät varustaa. On Hänen suunnitelmansa meitä kohtaan mikä tahansa, on kyse loppujen lopuksi evankeliumin eteenpäin viemisestä. Herra on uskonut meidän epätäydellisten ihmisten käsiin koko maailman historian tärkeimmän tehtävän! Tuo tehtävä on aivan liian suuri meille. Mutta me emme ole tässä valtavassa työssä yksin. Apostolien teoissa sanotaan näin (21:11): Herran käsi oli heidän tukenaan, ja suuri joukko ihmisiä kääntyi ja uskoi Herraan. Tämä sana on edelleen voimassa! Pyhä Jumala on meidän tukenamme. Hän ei jätä meitä yksin tässä tehtävässä. Ja Jeesus lupaa meille näin: Minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti. (Matt. 28:20) Mikä valtava lupaus! Vaikka välillä tuntuu, että edessämme on Mission Impossible – mahdoton tehtävä, niin Hänen nimessään ja Hänen avullaan me saamme viedä ilosanomaa eteenpäin kaikille niille, joille se ei ole vielä kirkastunut. Ja kun olemme Hänen valittujaan, emme tee tätä pakosta vaan omasta halustamme tehdä Hänen tahtonsa mukaan. Te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, Jumalan oma kansa, määrätty julistamaan hänen suuria tekojaan, joka teidät on pimeydestä kutsunut ihmeelliseen valoonsa. (1. Piet. 2:9) Siunattua kevättä sinulle, Jumalan valitulle!

Jussi Mäkelä
kirkkoherra