Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 03 >

Keräys käynnistetty turvapaikanhakijoiden tukemiseksi mielenilmauksen aikana

Keräys käynnistetty turvapaikanhakijoiden tukemiseksi mielenilmauksen aikana

01.03.2017 11:44 / päivitetty 08.03.2017 09:27

Turvapaikanhakijat aloittivat mielenilmaisunsa jo perjantaina 10.2. ja se jatkuu Rautatientorilla telttaleirissä toistaiseksi.

Kolmatta viikkoa jatkuneen mielenosoituksen tavoitteena on kiinnittää päättäjien huomio, jotta turvapaikkakäsittelyt tapahtuisivat oikeudenmukaisesti ja pakkopalautukset turvattomiin maihin voitaisiin lopettaa.

Mielenilmausta järjestämässä ovat irakilaiset ja afganistanilaiset turvapaikanhakijat sekä heidän tuekseen liittynyt joukko huolestuneita kansalaisia. Mielenilmaus jatkuu ympäri vuorokauden Helsingin Rautatientorilla. Protestoivat turvapaikanhakijat päivystävät ulkosalla ja telttakatoksessa, vaatimattomissa oloissa ja säiden armoilla.

Myös Helsingin seurakuntien työntekijöitä on käynyt paikan päällä tukemassa ja antamassa konkreettista apua turvapaikanhakijoille. Mutta erityisesti vapaaehtoiset ovat tukeneet aktiivisesti telttaleirissä olevia turvapaikanhakijoita.

Jos haluat osoittaa heille ja mielenilmaukselle tukeasi voit osallistua Kotimaanavun Oikeus elää -keräykseen. Helsingin seurakuntien erityisdiakonian kautta koordinoidun keräyksen kautta hankitaan protestiin osallistuville turvapaikanhakijoille ruokaa, jätehuoltoa ja lämmittimiä.

Keräyksen tavoitesummaksi asetettiin alkuun 2 500 euroa. Keräys avattiin tiistaina 28.2. iltapäivällä ja jo seuraavana päivänä aamupäivällä keskiviikkona 1.3. oli keräyksessä saatu yli 1700 euroa kasaan.

"Ensimmäisen puolen tunnin aikana lahjoitettiin 500 euroa. Ihmisillä on valtavasti halua auttaa ja lahjoittaa. Olemme iloisia ja kiitollisia siitä, kuinka hyväsydämiset ihmiset ovat lähteneet tukemaan turvapaikanhakijoita", kiittää Helsingin seurakuntien erityisdiakonian johtava työntekijä Marita Nummelin.

Jos haluat olla mukana auttamassa turvapaikanhakijoita, voit osallistua Osallistu Oikeus elää -keräykseen tästä tai http://kotimaanapu.fi/

Turvapaikanhakijoiden mielenilmaus jatkuu kolmatta viikkoa. Rautatientorilla teltan kupeessa olevassa bannerissa lukee englanniksi: "Pakolainen ei ole vihollinen, vihollisia ovat ne, jotka tekevät heistä pakolaisia." Kuva: Peter Mustonen