Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 03 >

Alppilan kirkon 60-vuotisynttäreitä juhlitaan viikko

Alppilan kirkon 60-vuotisynttäreitä juhlitaan viikko

24.03.2017 08:01 / päivitetty 24.03.2017 10:34

Kirkko kuuluu kaikille, niin Alppilan kirkkokin. Alppilan kirkkoa juhlitaan viikon aikana monin tavoin. On juhlabrunssia, museoratikka-ajelua sekä muun muassa Ben Furman ja Teemu Laajasalo keskustelevat ilon ja merkityksen löytämisestä.

Alppilan kirkko valmistui huhtikuussa 1957 matalan kynnyksen kohtaamispaikaksi keskelle työläiskaupunginosaa.

"Lämpimästi tervetuloa Alppilaan, kun kirkkomme juhlii 60-vuotista taivaaltaan lukuisissa hauskoissa ja puhuttelevissa tapahtumissa", toivottaa Alppilan kirkon toiminnanjohtaja, pastori Petri Patronen.

Esimerkiksi keskiviikkona 5.4. kello 19 kiinnostavat vieraat kuten psykiatri Ben Furman ja kirkkoherra Teemu Laajasalo johdattavat kuulijat ydinkysymysten äärelle: Kaupungin valot -talk show'ssa keskustellaan merkityksen ja ilon löytämisestä kiireisen arjen keskellä. Iloa ja valoa iltaan tuo myös Lahden Gospel-kuoro, joka vastaa illan musiikista Antti Kleemolan kanssa.

"Torstaina on mahdollista syödä yhteisöllisesti Alppilan kirkon iltaruokailussa. Perjantaina ajellaan museoratikalla ja lauantaina Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri ilahduttavat perheen pienimpiä. Viikko huipentuu juhlamessuun, jossa piispa Irja Askola ja kirkkoherra Teemu Laajasalo jakavat ilosanomaa. Tule mukaan!", Patronen kutsuu.

60 vuotta myöhemmin tämä kohtauspaikka on siis yhä voimissaan. Sadat ihmiset elävät Alppilan kirkolla arkea ja juhlaa joka viikko. Eri ikäisiä ihmisiä kokoavat yhteen Lasten perjantait, tiistain perhekerhot ja muskarit, ikäihmisten Päiväkansa 60 +, Sateenkaarimessu sekä sunnuntaisin eri kansallisuuksien messut.

Alueen lapsiperheitä kutsuttu juhlabrunssille

Kirkolle tullaan hiljentymään ja hakemaan apua arkeen. Kirkolle tullaan myös nauttimaan hyvästä kahvista, pelaamaan sählyä ja tapaamaan tuttuja. Kymmenet toiminnassa mukana olevat vapaaehtoiset pitävät työntekijöiden rinnalla huolen siitä, että kirkko on elossa ja kuuluu kaikille. Kirkon 60-vuotista taivalta juhlitaan siis yhdessä.

Ilmaiselle juhlabrunssille lauantaina 8.4. kutsutaan alueen lapsiperheitä nauttimaan kolmen ruokalajin lounaasta. Helsingin kaupungin kotihoidon Alppila-tiimin työntekijöille tarjotaan kirkolla kahvia ja kakkua kiitokseksi hyvästä yhteistyöstä.

Viikko huipentuu palmusunnuntaina 9.4. juhlamessuun , jossa vieraana on siis piispa Irja Askola. Messun jälkeen kirkkokahvilla vietämme valokuvataiteilija Lorenzön näyttelyn avajasia. Lorenzö seurasi Alppilan kirkon elämää ja vapaaehtoisia seitsemänä päivänä viikossa maaliskuussa 2017. Näyttely on auki koko loppuvuoden.

Synttäritapahtumat ovat vapaaehtoisten suunnittelemia, pääosin ilmaisia ja kaikille avoimia.

JUHLAVIIKON OHJELMA 3.4–9.4.2017

 • Päiväkansa 60+ ma 3.4 klo 12. Iloisten ikäihmisten kanssa juhlimme synttäreitä erityistarjoiluin. Tule tutustumaan ja tuo kaverikin mukaan!
 • Tiistaiolohuone ti 4.4 Koko perheen avoimet muskarit klo 10 ja 10.30, jonka jälkeen juhlitaan perhekerhossa klo 13 asti.
 • Tiistairuokailu klo 11.30–12.30. Tervetuloa juhlalounaalle! Hinta 2 e.
 • Kaupungin valot -talk show ke 5.4. klo 19. Laura Siltalan vieraana psykiatri Ben Furman, pastori Mikko Aalto, Lahden Gospelkuoron johtaja, kanttori Marjaana Turunen ja kirkkoherra Teemu Laajasalo. Illan aikana keskustellaan miten pysähtyä kaiken kiireen keskellä. Kysymme miten minä ehdin, miten minä riitän? Miten löydän merkityksen elämään? Keskusteluun pääsee myös yleisö osallistumaan. Musiikista vastaa Lahden gospelkuoro ja muusikko Antti Klemola. Vapaa pääsy. Kolehti Yhteisvastuu -keräykselle.
 • Iltaruokaa eurolla -yhteisöruokailu to 6.4. klo 16–19. Vapaaehtoisten valmistamaa kasvissoppaa tarjoillaan yhden euron hintaan. Tule yksin, perheen tai ystävien kanssa. Klo 18 Virvon varvon -iltamessu kaikenikäisille. Messussa mukana muusikko Kaisa Valve, lastenohjaaja Tuulikki Karu ja pappi Pauliina Lindfors.
 • Museoratikka-ajelut pe 7.4. Juhlaviikon maksuttomat ratikka-ajelut Alppilan kirkolta Kallioon ja takaisin. Klo 10–12 lapsiperheille ja klo 12–14 kaikille. Paikkoja rajoitetusti. Ilmoittaudu ma 3.4. 2017 mennessä Ninalle p. 09 2340 3634.
 • Lapsiarkki ¬ omaa aikaa vanhemmalle la 8.4. klo 10–13. Lauantaisin 8.4., 6.5. ja 10.6. järjestämme lastenhoitoa yhden vanhemman perheille idealla omaa aikaa aikuiselle ja mukavaa toimintaa lapsille. Päivän päätteeksi tarjoamme koko perheelle maksuttoman brunssilounaan. Ilm. ja tied. mari.mattsson@evl.fi tai p. 050 380 3285.
 • Lapsiperheiden juhlabrunssi la 8.4. klo 13. Kolmen ruokalajin brunssi tarjoillaan juhlan kunniaksi alueen lapsiperheille veloituksetta. Mukaan mahtuu 60 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilm. alppilankirkonbrunssi@gmail.com tai p. 050 363 9575.
 • Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri la 8.4. klo 15. Iloisia lauluja, joihin koko perhe voi yhtyä. Vapaa pääsy.
 • Alppilan kirkon 60-vuotisjuhlamessu su 9.4. klo 13. Messussa mukana piispa Irja Askola, liturgina kirkon toiminnanjohtaja Petri Patronen ja saarna kirkkoherra Teemu Laajasalo. Musiikki: kanttori Vivika Oksanen, Dagmar Ounap ja Salonkikuoro. Mukana myös Lindfors, Van Santen, Klemmt, Huang, Rankinen, Leena Niinivaara, Juhani Salonen.
 • Kirkon vapaaehtoisista kertovan valokuvanäyttelyn avajaiset kirkkokahvilla.

Alppilan kirkon 60-vuotista olemassa oloa juhlitaan viikon ajan. Tervetuloa moninaisiin tapahtumiin kirkolla.