Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 03 >

Tunnetut naisnäyttelijät tulkitsevat Via Cruciksen

Tunnetut naisnäyttelijät tulkitsevat Via Cruciksen

31.03.2017 09:26 / päivitetty 13.04.2017 19:12

Laulaja-näyttelijä Maria Ylipää nähdään Jeesuksena tämän vuoden Via Cruciksessa.

Veli-Pekka Hännisen käsikirjoittaman teoksen muissakin keskeisissä rooleissa on tunnettuja näyttelijöitä kuten Jaana Saarinen Neitsyt Mariana, Petriikka Pohjanheimo Juudaksena, Meri Nenonen Pietarina ja Minna Koskela Herodeksena. Mukana on myös Tulen morsian -elokuvassa pääroolin tehnyt Tuulia Eloranta Pilatuksena.

Veli-Pekka Hänninen mukaan käsikirjoituksen roolit eivät ole sukupuolisidonnaisia. "Tärkeintä on, että pääsiäiskertomuksen ydin tulee esiin. Roolihahmon sukupuolella ei ole merkitystä. Olen myös halunnut jättää ohjaajan tulkinnalle tilaa.", kertoo Hänninen.

Tänä vuonna tekstiin on tehty vain pieniä muutoksia, mutta teoksen äänimaailmassa on huomioitu reformaation juhlavuosi. Lutherin Jumala ompi linnamme -virrestä kuullaan Helsingin filharmonisen kuoron ja Maria Ylipään tulkinnat. Via Cruciksen ohjaa Ville Saukkonen.

Via Crucis vaelletaan pitkäperjantaina

Via Crucis alkaa pitkäperjantaina 14.4. kello 21.30 Kaisaniemen puistossa. Kärsimystien reitti kulkee Suomen Pankin kautta Tuomiokirkolle, jossa se päättyy ristiinnaulitsemiseen. Via Crucis esitetään Helsingin ydinkeskustassa jo 22. kerran.

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie perustuu kirkon keskiaikaiseen perinteeseen. Viime vuonna esitystä seurasi noin 15 000 ihmistä. Pääsiäisnäytelmän järjestää ekumeeninen yhdistys Via Crucis – Ristin Tien Tuki ry. yhdessä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Työryhmä koostuu teatterin ja musiikin ammattilaisista sekä teatteriharrastajista ja seurakuntalaisista.

Katso lisätietoja: www.viacrucis.fi

--------------------------------------------------------------------------------------------

Via Crucis - Ristin Tien Tuki ry:n perustajia ovat Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan lisäksi Helsingin ortodoksinen seurakunta, katolinen Pyhän Henrikin seurakunta ja Fintuition ry. (Jouko H. Nissinen) sekä Helsingin ekumeeninen toimikunta. Lisäksi yhdistyksessä on Helsingin kaupungin ja Kruununhaka-Seuran edustus. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii johtava kappalainen Ermo Äikää Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta. Tapahtumaa tukevat taloudellisesti myös Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntayhtymät sekä Johannes församling, Helsingin ortodoksinen seurakunta ja Helsingin kaupunki.

Laulaja-näyttelijä Maria Ylipää tulkitsee Jeesuksen tämän vuoden Via Cruciksessa. Myös muissa rooleissa on naisnäyttelijöitä.