Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 03 >

Aleppon kellot -idean isälle myönnettiin kirkon viestintäpalkinto

Aleppon kellot -idean isälle myönnettiin kirkon viestintäpalkinto

23.03.2017 08:27 / päivitetty 29.03.2017 12:26

Kirkkohallitus on myöntänyt Kirkon viestintäpalkinnon 2015–2016 toimitusjohtaja Olli Sirénille Miltton Creativesta Helsingistä. Sirénin ehdottama ajatus saattokellojen soittamisesta kirkoissa syyrialaisen Aleppon kaupungin pommitusten uhreille sai poikkeukselliset mittasuhteet lokakuussa 2016.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Sirénin aloite Helsingin Kallion seurakunnalle teki suuren palveluksen kristillisten arvojen, kuten lähimmäisen hädän ja auttamisen tietoisuuden leviämiseen Suomessa sekä maailmanlaajuisesti.

"Heräsin, luin uutiset pommitusten alkamisesta ja turhautumisen vallassa otin puhelimen käteeni ja aloin esitellä ja kehitellä ajatusta tästä surun ja myötätunnon ilmaisusta. Oli ihmeellistä nähdä, kuinka tunne alkoi kirkon piirissä levitä ja muuttui kymmeniksi tuhansiksi kellonlyönneiksi", Sirén kertoo.

Kellojensoitto aloitettiin Kallion kirkossa 12.10.2016. Seurakunnat ympäri Suomen tarttuivat haasteeseen soittaa saattokelloja Syyrian Aleppon pommitusten uhreille. Kelloja soitettiin 24.10. asti, jolloin vietettiin sekä rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää että YK:n päivää. Kellojensoitto levisi Suomesta ympäri maailmaa neljälle mantereelle ja tavoitti kaikkiaan noin 840 kirkkoa.

"Tapahtuman saama huomio ja sitä seurannut keskustelu vastaavat täysin Kirkon viestintäpalkinnolle asetettuja sääntöjä ja vahvistavat edelleen kirkon ja sen perinteiden myönteistä roolia julkisessa keskustelussa. Laajalle levinneen uutisoinnin ohella keskeinen rooli Aleppon kellojen toteutuksessa oli sosiaalisella medialla", kirkon viestintäjohtaja Tuomo Pesonen kertoo.

Arkkipiispa Kari Mäkinen jakaa viestintäpalkinnon 7.9. kello 19 Kirkon viestintäpäivien yhteydessä olevassa gaalatilaisuudessa näyttelykeskus WeeGeessä Espoon Tapiolassa.

Kirkkohallitus jakaa palkinnon joka toinen vuosi merkittävästä panoksesta kristillisen sanoman, kristillisen tiedon tai kristinuskon mukaisten elämänarvojen välittämiseksi viestinnän eri keinoin. Palkintoa ei jaeta kirkon työntekijöille. Palkinnon suuruus on 7 500 euroa. (Kirkon tiedotuskeskus)

Aleppon saattokellojen soiton ideoinut Miltton Creativen toimitusjohtaja Olli Sirén palkittiin.