Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 04 >

Oikaisu somessa liikkuneisiin virheellisiin tietoihin: yösuojat ovat auki pakkaskauden yli

Oikaisu somessa liikkuneisiin virheellisiin tietoihin: yösuojat ovat auki pakkaskauden yli

19.04.2017 10:07 / päivitetty 24.04.2017 13:12

Hermannin diakoniatalon hätämajoitus jatkuu kylmien säiden ja yöpakkasten vuoksi tällä tietoa 25.4. aamuun asti. Patjapaikkoja on noin 30, ja majoitus on auki klo 21-07. Yöpyjiä otetaan sisään kiireellisyysjärjestyksessä. Yösuoja on päihteetön. Tarvittaessa päihtynyt asiakas ohjataan kaupungin ylläpitämään suojaan Hietaniemeen.

Hermannin tilat on tarkoitettu kaikille suojaa vailla oleville kansallisuuteen katsomatta. Hätämajoituksissa on yöpynyt tähän asti ja jatkossakin myös ns. kantasuomalaisia.


Majoitusta järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin, Helsingin seurakuntien ja Helsingin diakonissalaitoksen kanssa. Yösuojia on vielä toistaiseksi pakkaskaudella kolme: Hietaniemen palvelukeskuksessa (Helsingin kaupunki), Munkkisaaren toimipisteessä (Helsingin diakonissalaitos) ja Hermannin diakoniatalolla (Helsingin seurakuntayhtymä).

Päätös hätämajoituksen jatkumisesta kylmien kelien vuoksi on tehty pääsiäismaanantaina illalla. Nopea aikataulu on johtanut viestikatkoksiin ja väärinymmärryksiin