Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 04 >

Hätämajoitus jatkuu Hermannin diakoniatalossa

Hätämajoitus jatkuu Hermannin diakoniatalossa

18.04.2017 08:00

Helsingin seurakuntien tilapäinen yösuoja jatkuu vielä toistaiseksi Hermannin diakoniatalossa, vaikka muissa talviöiden hätämajoituksissa paikkoja vähennetään pääsiäisen jälkeen.

Vaikka seurakuntien tilapäinen majoitustoiminta Hermannin diakoniatalossa jatkuu vielä toistaiseksi. Diakonissalaitoksen Munkkisaaren kiinteistössä majoitustoiminta päättyy 18. huhtikuuta. Toiminnan lakkauttaminen perustuu Helsingin kaupungin kanssa aiemmin tehtyyn linjaukseen, jonka mukaan majoitusta ylläpidetään talvikauden ajan.

Ilmojen lämmetessä esimerkiksi ns. liikkuvan väestön suojan tarve vähenee. Jos yöpakkasia edelleen esiintyy, niin Diakonissalaitoksella on valmius jatkaa hätämajoitusta yö kerrallaan.

Hätämajoitusta edelleen tarvitsevat henkilöt voivat siis hakeutua Hämeenkatu 73:ssä sijaitsevaan Hermannin diakoniataloon, jossa majoitus on avoinna iltayhdeksästä aamuseitsemään. Majoitustilaa on 30 henkilölle.

Talven aikana Munkkisaareen ohjautui ensisijaisesti eurooppalaista liikkuvaa väestöä ja Hermanniin suomalaisia ja joitakin kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita. Munkkisaaressa on yöpynyt keskimäärin sata ihmistä vuorokaudessa ja Hermannissa 30.

Hätämajoituksessa yöpyville tarjotaan tukea ja neuvontaa. Helsingissä hätämajoituksen tarvitsija voi hakeutua virka-aikana kaupungin sosiaalityön ja -ohjauksen palvelupisteisiin ja virka-ajan ulkopuolella sosiaalipäivystykseen.

Vaikka talvisia yösuojapaikkoja vähennetään kevään koittaessa, Helsingin seurakuntien yömajoitus Hermannin diakoniatalossa tässä kirkkosalissa jatkuu edelleen.