Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 06 >

Urkukesä tarjoaa musiikkia lounashetkiin ja kesäiltoihin

Urkukesä tarjoaa musiikkia lounashetkiin ja kesäiltoihin

19.06.2017 13:44 / päivitetty 17.07.2017 12:00

Kesäkuusta elokuuhun kuullaan Helsingin kirkoissa urkumusiikkia eri puolilta Eurooppaa.

Viikoittaisissa urkukesän konserteissa esiintyy niin suomalaisia kuin kansainvälisiäkin urkutaiteilijoita. Urkukonsertteja järjestetään elokuun loppuun saakka Helsingin tuomiokirkossa ja kryptassa, Kallion kirkossa, Johanneksenkirkossa, Vanhassakirkossa sekä Mikael Agricolan kirkossa.

Urut soivat Kallion kirkossa maanantaisin klo 19 koko kesän ajan ja Helsingin tuomiokirkon kryptassa kesäkuussa, Vanhassakirkossa heinäkuussa ja Johanneksenkirkossa elokuussa keskiviikkoisin klo 19. Helsingin tuomiokirkossa urkukesän konsertti kuullaan joka sunnuntai klo 20 elokuun loppuun saakka. Yksittäisiä konsertteja pidetään myös Mikael Agricolan kirkossa. Lisäksi urkukesä on mukana taiteiden yössä 24.8.

Musiikista voi nauttia jokaisena arkipäivänä, sillä urkukesään kuuluvat konserttien lisäksi myös lyhyet keskipäivän musiikkihetket. Puolenpäivän musiikkihetkeen voi pysähtyä maanantaisin Suomenlinnan kirkossa, tiistaisin Vanhassakirkossa, keskiviikkoisin ja perjantaisin Helsingin tuomiokirkossa ja torstaisin Kallion kirkossa.

Urkukesän konsertteihin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 8 euroa.

Lisätietoa: www.urkukesa.fi