Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 07 >

Klassista ja kevyttä musiikkia Aino Ackté -kamarifestivaaleilla

Klassista ja kevyttä musiikkia Aino Ackté -kamarifestivaaleilla

10.07.2017 10:09 / päivitetty 19.07.2017 10:23

Kaikkien aikojen kahdeksas Aino Acktén kamarifestivaali järjestetään Kallion kirkossa. Festivaalin käytössä on tunnelmallinen Ackté-klubi ja kaunis kirkkosali. Ohjelmisto sisältää klassista ja kevyttä musiikkia, runoutta, tanssia ja teatteria.

Kamarifestivaalin konsertit jatkuvat syyskuun lopulle saakka. Seuraavissa festivaalin konserteissa kuullaan jazzsovituksia, lyömäsoittimia sekä musiikkia pianolle, viululle, klarinetille ja kitaralle.

Tiistaina 11.7. klo 19–20.30 kanadalainen Alan Matheson, kornetti, flyygelitorvi ja piano, ja Wade Mikkola, kontrabasso, soittavat jazzsovituksia Oskar Merikannon, Jean Sibeliuksen, Erik Lindströmin, Toivo Kärjen ja George De Godzinskyn sävellyksistä.

Keskiviikkona 12.7. klo 19–20 Mika Kallio, lyömäsoittimet, ja Satu Rinnetmäki, tanssi, esittävät improvisoidun teoksen soolorumpalille ja tanssijalle.

Torstaina 13.7. klo 19–20.15 kuullaan Aino Acktén kamarifestivaalin tilausteos Fantasia tähdistä, joka on Ari Romppasen säveltämä laulusarja sopraanolle, alttoviululle, klarinetille ja pianolle. Konsertissa kuullaan myös muun muassa J.S. Bachin Kromaattinen fantasia ja fuuga sekä Far and Beyond – Four Icy Worlds for Guitar. Esiintyjinä ovat Ghislaine Dionne, sopraano, Sari Blå, piano, Mikko Raasakka, klarinetti, Matthias Funke, viulu, Kai Nieminen, kitara ja Ari Romppanen, piano.

Liput 20 e. Ovelta tuntia ennen tapahtuman alkua tai sähköpostitse ennakkoon osoitteesta liput@acktefestival.fi.

Lisätietoa lippuvarauksista ja kamarifestivaalin ohjelmasta: http://www.acktefestival.fi/kamarifestivaali/