Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 10 >

Juha Rintamäki valittiin yhtymänjohtajaksi

Juha Rintamäki valittiin yhtymänjohtajaksi

12.10.2017 19:45 / päivitetty 13.10.2017 11:35

Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto valitsi Lauttasaaren kirkkoherran Juha Rintamäen seurakuntayhtymän johtajaksi kokouksessaan torstaina 12.10.

Valinta koskee aikaa 1.11.2017–31.12.2018. Kyseessä on jakso, joka Teemu Laajasalolta jää yhtymänjohtajana hoitamatta, kun hän siirtyy Helsingin piispaksi.

Helsingissä seurakuntayhtymän johtajaksi valitaan kahden vuoden määräajaksi joku kirkkoherroista tai yhteisten yksiköiden johtajista. Johtajan tehtävä on osa-aikainen ja sitä hoidetaan oman viran ohella, eli Rintamäki hoitaa edelleen myös Lauttasaaren kirkkoherran virkaa.

Valinta herätti etukäteen ja myös kokouksessa paljon keskustelua. Yhtymän johtajaksi esitettiin Rintamäen lisäksi Haagan kirkkoherra Marja Heltelää. Rintamäki voitti äänestyksen äänin 47–37.

Rintamäki on tällä hetkellä yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, joka ei hallinnon johtosäännön mukaan kuitenkaan voi toimia seurakuntayhtymän johtajana. Rintamäen on siis erottava puheenjohtajan tehtävästä. Uuden yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajan nimittää tuomiokapituli.

Lauttasaaren kirkkoherra Juha Rintamäki on nyt myös Helsingin seurakuntayhtymän johtaja. Kuva: Riitta Supperi