Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 10 >

Jouluradio matkaan jo käy!

Jouluradio matkaan jo käy!

09.10.2017 09:57 / päivitetty 13.10.2017 11:38

Joulumusiikin pää-äänenkannattaja aloittaa taas juhlan rakentamisen yhdessä kuuntelijoidensa kanssa.

Edellisellä tuotantokaudellaan viikkokuuntelijaennätyksensä, 713 000, tehnyt joulun ykkösmedia palaa pian säkissään uusia musiikkilahjoja kuuntelijoille. Musiikkipäällikkönä palvelee Radio Novassa kannuksensa ansainnut Mikko Harjunpää. Verkossa kuunneltavien kanavien valikoimaan ilmestyvät RnB Christmas ja Happy Holidays. Ne syntyivät kun aiempien vuosien Xmas-verkkokanavan tarjonta jaettiin musiikkityylien perusteella kahteen koriin.

– Olemme terävöittäneet musiikkitarjontaamme ja pyrimme palvelemaan entistäkin paremmin laadukkaan joulumusiikin ystäviä. Luvassa on iloisia yllätyksiä kautta kanavaperheen, lupaa Harjunpää.

Kanavan perinteenä on ollut tuottaa joka vuosi uusi sovitus Hoosianna-hymnistä. Tämän vuoden version tekijät paljastamme marraskuussa. Aiemmin Hoosiannan ovat versioineet Jouluradiolle muun muassa Lauluyhtye Rajaton ja Kerkko Koskinen kollektiivi.

Viime vuonna lanseerattu Joululaulupäivä järjestetään tänä vuonna perjantaina 15. joulukuuta. Tiedossa on spontaania laulamisen iloa kautta Suomen.

– Joululaulupäivää halutaan kehittää, edellinen vuosi oli jo lupaava. Vuodesta 2018 lähtien se on jopa merkittynä kalentereihin virallisena juhlapäivänä, kertoo toimituspäällikkö Riitta “joulumuori" Kalliorinne.

Viime vuoteen nähden uusia analogisia kuuluvuusalueita ovat Kotkan, Porvoon ja Kokkolan seudut. Koelähetykset käynnistyvät jo marraskuun puolen välin tienoilla, mutta tällä kertaa Hoosiannan ensiesitystä saa odottaa aina joulukuun kolmannen päivän ensisekunneille. Tämä johtuu siitä, että kalenterissa ensimmäinen adventti on poikkeuksellisen myöhäisessä ajankohdassa.