Etusivu >

Yhteinen toiminta

Yhteinen toiminta Helsingin seurakuntayhtymässä

Kirkko Helsingissä elää 21 paikallisessa seurakunnassa, joista 18 on suomenkielistä ja 3 ruotsinkielistä. Niissä toteutuvat jumalanpalveluselämä, kirkolliset toimitukset, lapsi- ja nuorisotyö, diakoniatyö ja aikuistyö.

Helsinki on paikallisten seurakuntien ohella myös kokonaisuus, jossa tarvitaan yhteistä hallintoa ja toimintaa. Seurakuntayhtymän koko kaupunkia koskevista tehtävistä huolehtii yhteisen seurakuntatyön keskus. Se toimii yksityisten helsinkiläisten ja heidän muodostamiensa yhteisöjen sekä järjestöjen ja laitosten kanssa. Yhteinen seurakuntatyö tukee seurakuntien toimintaa sekä toimii seurakuntien välisen yhteistyön kehittämiseksi.

Yhteinen seurakuntatyön tehtäväalueina ovat diakonia, kasvatus ja seurakuntapalvelu, perheneuvonta ja sairaalasielunhoito. Erillisinä työmuotoina toimivat Palveleva puhelin, Mustasaaren toimintakeskus ja Lehtisaaren nuorisokoti. Sekä seurakunnan että yhteisen seurakuntatyön tehtävänä on herättää lähimmäisvastuuta ja elää heikkojen rinnalla sekä auttaa helsinkiläisten yhteistä kasvamista ja elämän arvojen kehittymistä.

Pentti Miettinen
Yhteisen seurakuntatyön johtaja
(09) 2340 2500
Kolmas linja 22 B 00530 Helsinki
pentti.miettinen@evl.fi

Pentti Miettinen

Kolmas linja 22 B, 00530 Helsinki,
09 2340 2500
Faksi:
pentti.miettinen@evl.fi