Talous tiukilla?

Jos sinulla on rahavaikeuksia, seurakuntasi diakoniatyöntekijältä saat apua taloudellisen tilanteesi ja velkaongelmien kartoittamiseen yhdessä keskustellen. Hän voi myös ohjata muun avun, kuten velkaneuvonnan, piiriin.

Taloudellisen avustamisen perusteena on aina avun tarve sekä yksilöllinen elämäntilanne. Tukemme on tarkoitettu etenkin niille, joiden hätä on suurin ja jotka eivät ole saaneet apua mistään muualta.

Näin haet taloudellista apua

· Aluksi tarkistetaan aina mahdollisuus yhteiskunnan apuun. Usein toimitaankin yhteistyössä sosiaalitoimen kanssa.

· Vastaanotolle tullessasi varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

· Varaa mukaan tulo- ja menotiedot, mahdolliset velkatiedot sekä mahdollinen viimeisin toimeentulotukipäätös.

· Avustusta ei makseta hakijan tilille eikä anneta käteisenä eikä lainaksi, vaan sen voi saada osto-osoituksena tai muunlaisena taloudellisena tukena.

Taloudellinen avustaminen on luonteeltaan pääsääntöisesti tilapäistä kriisiapua, vaikka seurakunnan muu tukeminen, henkinen ja hengellinen apu voivat olla pitkäkestoista.

Edullista ja ekologista syötävää

Seurakuntien järjestämissä ruokailuissa saa vatsan täyteen pikkurahalla tai jopa maksutta. Niiden ajankohdat ja paikat löydät tapahtumakalenterista valitsemalla tapahtumatyypiksi diakoniaruokailut. Lähinnä tulossa olevat ruokailut näet myös tämän sivun oikeasta laidasta.

Myllypurossa, Myllypurontie 1, Liikuntamyllyn päädyssä, jaetaan kauppojen lahjoittamia elintarvikkeita tiistai- ja torstaiaamuisin klo 9. Paikalla tulee olla viimeistään klo 9.30.

Hävikkiruokaa jaetaan Viikin ja Paavalin kirkoilla sekä Hermannin diakoniatalossa yhteistyössä Waste to Taste -yhdistyksen kanssa. Niiden ajat ja osoitteet löydät tapahtumakalenterista kirjoittamalla hakusanaksi hävikkiruoka.

Lue myös:

Diakonia auttaa kesälläkin