Hermannin diakoniatalo

"Jätä taakkasi Herran käteen, hän pitää sinusta huolen."

Psalmi 55:25

Erityisdiakonian toiminta on kohdennettu erityisesti asunnottomille, asumisyksiköissä ja laitoksissa asuville, päihdeongelmista kärsiville sekä vankilassa oleville miehille ja naisille. Pääasiallisena auttamisen muotona on toiminnallisen yhteyden tarjoaminen, palveluohjaus, sielunhoito ja tukiasuntotyö .


Hermannin diakoniatalon viikko-ohjelma alkaen 17.9.2017


  • Sunnuntaina klo 10 Pullakirkko
  • Maanantaina klo 9-12 Päivätupa
  • Tiistai klo 9-12 Päivätupa
  • Tiistaina klo 16 Raamattupiiri
  • Keskiviikkona klo 12-13 Diakoniaruokailu
  • Keskiviikko klo 18 Katulähetysilta
  • Torstaina klo 9-12 Päivätupa
  • Perjantai klo 12-13 Diakoniaruokailu
  • Hätämajoitus klo 21- 07. Yöpuhelin 044 2406455, majoitus.vivo@gmail.com

Pullakirkko on matalan kynnyksen hieman tavanomaista lyhyempi jumalanpalvelus. Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina vietetään ehtoollista. Pullakirkon jälkeen on ilmaiset kirkkokahvit ja mahdollisuus keskustella työntekijän kanssa.

Päivätupa on edullinen kahvila. Kaksi kuppia kahvia sekä tuplaleipä maksaa 0,50 € ja lautasellinen puuroa 0,20€, lisäksi lahjoituksena tullutta pullaa on usein tarjolla. Hartaushetki pidetään klo 9.30. Päivätuvat ovat erityisdiakonian diakoniapäivystyksiä. Kävijöiden on mahdollista keskustelun ja kanttiinipalvelujen ohella lukea päivän lehtiä, käyttää nettiä ja puhelinta. Päivätupa-aikoina Hermannin diakoniatalon ensimmäisessä kerroksessa on myös mahdollista peseytyä, pestä vaatteensa sekä käyttää kuntosalia.

Diakoniaruokailuissa on tarjolla euron hintainen lounas. Ruokailun aluksi pidetään lyhyt hartaus, jonka jälkeen ruokailu jatkuu avointen ovien periaatteella.

Raamattupiirissä tutkitaan yhdessä valittua Raamatun osaa, rukoillaan ja veisataan virsiä. Raamattupiirissä on ilmainen kahvitarjoilu.

Katulähetysilta on vapaamuotoinen hengellinen tilaisuus, jonka jälkeen tarjotaan ilmainen iltapala.

Tilaisuuksien yhteydessä on mahdollisuus kahdenkeskisiin keskusteluihin työntekijöiden kanssa. Erityisesti päivätuvat antavat mahdollisuuden omien asioiden hoitamiseen ja selvittelyyn. Tarpeen mukaan sovitaan tapaamis- ja keskusteluaikoja näiden tilaisuuksien ulkopuolelle. Lisäksi erilaisia tapahtumia ja Hyvinvointilomat ry:n kanssa keväisen leiriviikon.

Vapaaehtoistyötä tarjolla

Erityisdiakonian toimintaa toteuttavat työntekijöiden kanssa vapaaehtoiset. Vapaaehtoiset toimivat monissa tehtävissä vastaten muun muassa päivätupien kanttiinista, diakoniaruokailun tarjoilusta sekä verstaalla. Lisäksi vapaaehtoisia toimii kahdessa eri musiikkiryhmässä: Katupojat -lauluryhmässä sekä Taivaan tähden! -kuorossa. Nämä ryhmät avustavat pullakirkoissa. Vapaaehtoistyötä koordinoi diakoniatyöntekijä Pirjo Suomi puh. 09-2340 2570.

Vankiloissa

Säännöllisiä vierailuja tehdään Helsingin-, Hämeenlinnan-, Jokelan-, Vanajan ja Vantaan vankiloihin. Työmuotoina ovat yksilökeskustelut sekä ryhmä- ja hartaustoiminta. Diakoniatyöntekijät kohtaavat erityisesti helsinkiläisiä mies – ja naisvankeja. Yhteydenpitoa on mahdollisuus jatkaa vapautumisen jälkeen.

Hermannin diakoniatalossa on loma- ja kriisiasunto mm. helsinkiläisille vangeille. Mahdollisuus yhdyskuntapalvelun ja valvotun koevapauden toimintavelvoitteen suorittamiseen Rikosseuraamuslaitoksen kautta.

Muualla verkostoissa

Erityisdiakonia toimii myös päihdehoitolaitoksissa, Hietaniemen Palvelukeskuksessa, päiväkeskuksissa ja kaduilla.

Rukouspyynnöt

Pullakirkossa rukoillaan seurakuntalaisten esille tuomien asioiden puolesta. Voit osoittaa oman esirukouspyyntösi läheisesi tai itsesi puolesta suoraan sähköpostilla: ysk.erityisdiakonia@evl.fi. Esirukouspyynnön voit jättää myös osoitteessa:

http://www.itkumuuri.fi/


Hermannin diakoniatalo
Hämeentie 73, 00550 Helsinki
Puhelinpäivystys arkisin klo 9-12
09-23402571
ysk.erityisdiakonia@evl.fi
Kartta
Reittiopas