Etusivu > Yhteinen toiminta > Apua & tukea >

Perhe­neuvonta

Perheneuvonta

Perheneuvonta antaa helsinkiläisille ammatillista apua parisuhteen ongelmissa ja elämän kriisitilanteissa.

Perheneuvonnan esite - tutustu toimintaamme ja klikkaa esite auki

________

Helsingin seurakuntien perheneuvonta auttaa ja tukee ihmisiä parisuhteeseen ja perheeseen liittyvissä ristiriitatilanteissa sielunhoidon ja psykoterapeuttisen keskustelun menetelmin.

Perheiden ja parien kohtaamat ristiriitatilanteet voivat aiheuttaa kärsimystä ja olla esteenä riittävän hyvälle elämälle. Ristiriitojen selvittely ulkopuolisen kanssa luo mahdollisuuksia löytää toisenlaisia tapoja ajatella, tuntea ja toimia sekä päästä eteenpäin vaikeasta elämänvaiheesta.

Henkiseen hätään liittyvät ongelmat ovat usein moniulotteisia ja -muotoisia. Niihin saattaa kietoutua useita elämäntilanteesta nousevia ilmiöitä, kuten esimerkiksi työttömyyttä.

Työmuotojamme ovat pari-, perhe- ja yksilöneuvottelut sekä erilaiset hoidolliset ja kasvatukselliset ryhmät, mm. eroryhmät. Otamme luottamuksellisuuden erittäin vakavasti. Emme luovuta tietoja asiakkaista tai käynneistä millekään taholle. Perheneuvontakäynnit ovat maksuttomia eivätkä edellytä kirkon jäsenyyttä.

Familjerådgivning är ett sammanhang att i lugn och ro fundera ens eget och partnerns tankesätt och beteende. Sessionerna kan leda till processer som på lång sikt har positiv betydelse för de vuxna och barnen.

Toimimme kolmessa paikassa:

 • Kallio
  Kolmas linja 22 B, 3. kerros
  00530 Helsinki kartta
 • Itäkeskus
  Turunlinnantie 3
  00900 Helsinki kartta
 • Malmi
  Pekanraitti 16
  00700 Helsinki kartta


Voit tiedustella jonotustilannetta vastaanottosihteeriltämme puhelimitse alla olevasta numerosta. Puhelun aikana voitte yhdessä arvioida, onko perheneuvonnasta mahdollisesti hyötyä tilanteessasi. Jos haluat jäädä odottamaan aikaa perheneuvojan vastaanotolle, pyrimme antamaan ajan suunnilleen kuukauden kuluessa. Mikäli emme tähän jonotustilanteemme vuoksi pysty, pyydämme sinua uudistamaan ilmoittautumisesi soittamalla uudestaan vastaanottosihteerillemme.

Den svenska betjäningen med två svenskspråkiga familjerådgivare finns vid mottagningen i Berghäll. Du kan höra dig för om möjligheten att träffas genom att kontakta våra mottagningssekreterare per telefon.

Some of our family counsellors work also in English.

 • 09 2340 2555
  arkisin/vardagar/on weekdays 9.00–12.00

Yhteystiedot

Perheneuvonta
Helsingin seurakuntayhtymä
Kolmas linja 22 B
00530 Helsinki
ysk.perheneuvonta@evl.fi

Tiedustelut ajanvaraustilanteesta ja ilmoittautuminen jonoon vain puhelimitse arkisin klo 9-12 alla olevasta puhelinnumerosta:

09 2340 2555

Mikäli et ole kuukauden kuluessa saanut aikaa perheneuvojaltamme, pyydämme sinua soittamaan uudelleen yllä olevaan numeroon.

Ajankohtaista

Kunpa sinut tuntisin paremmin - tunnekeskeinen parisuhdekurssi loka-marraskuussa 2017. Klikkaa kuvasta esite auki.

Rakkaudenroihu.fi

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

http://www.parisuhteenpalikat.fi/rakkaudenroihu/